ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΠΟ 0900 ΕΩΣ 1400 ΩΡΑ ΤΗΛ. 2521037000 -ΦΑΧ 2521037320.

ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ

Σας ανακοινώνουμε ότι συνεχίζονται οι διανομές των αγροτικών προϊόντων από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό του Συλλόγου Πολυτέκνων Φιλιππουπόλεως 37 στη Δράμα .τηλ 252102.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Όλα τα προϊόντα είναι τοπικά και με χαμηλές τιμές, γιατί δεν έχουμε εμπορικό κέρδος, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση λειτουργίας του ΚΟΙΝΣΕΠ.
ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Σας περιμένουμε . Κάθε ημέρα ανοικτά απο Ο8ΟΟ έως 1400. Δευτέρα έως Σάββατο και Τρίτη -Πέμπτη- Παρασκευή από 1700 έως 2000.

Κοπή αγιοβασιλόπιτας

Βράβευση φοιτητών

ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΣΧΌΛΕΣ

30-1-2011ΔΗΜ.ΩΔΕΙΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

  Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ!


Είναι κάποιοι άνθρωποι, που χωρίς να καταβάλουν καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια, γίνονται, μέσα από τον ίδιο τους το χαρακτήρα, οικείοι μέσα στα ανθρώπινα σύνολα!. Αυτό οπωσδήποτε, δεν κερδίζεται τελείως άκοπα. Χρειάζεται μια πρώτα μακρόχρονη ζωή μέσα στα ίδια τα σύνολα. Σχολικά βιώματα, κάτω από μνήμες διδασκάλων, χώρων μιας κοινής βιωματικής συνύπαρξης, νοοτροπίας οικογενειών, μικρές κοινωνίες γειτονιάς, εκκλησιασμοί και συμμετοχή σε θέματα μιας γνώσης που έχει αφετηρία την προσχολική ηλικία και την παιδική ψυχική αρτιότητα!. Όλα αυτά, μέσα σε μια ακολουθία μιας εξελικτικής τελειοποίησης του ατόμου, συνθέτουν το –Ατομικό ΓΙΓΝΕΣΑΙ του κάθε ανθρώπου. Το ποιόν-του!-Κι κάτω από αυτές τις ανυπόκριτες διαπιστώσεις, οι άνθρωποι αυτοί εκπροσωπούνται από το –μικρό- τους βαπτιστικό τους όνομα! Αυτό είναι σημαντικό: Θετικό. Αληθινό.
-Κανένα πτυχίο, και κανένα Ντοκτορά δεν συγκρίνεται σε αξία, όσο η περίπτωσης, να είσαι γνωστός, και όχι μόνον,-με το –μικρό-σου όνομα! οπότε, το επίθετο; πείθει πως χρειάζεται μόνον, σαν προσδιοριστικός όρος. Απλά.
Εδώ και ένα μήνα ο Λεωνίδας, με την ανθρωπιά στην καρδιά, την κατανόηση στη λογική, την υπέρβαση στο ήθος, μας κατατρόμαξε!
Όχι με κάποιο του κατόρθωμα! Αλλά με το πρόβλημα της καρδιάς Του!
-Βέβαια, αυτή από την μεριά της ,τον ειδοποιούσε: Να μη αναλώνεται με σπάταλο ρυθμό για όλους και όλα! Να την υπολογίζει και αυτήν! Να μην υποχρεώνεται να κτυπάει γρήγορα, και δυνατά ,κάθε φορά που την πιέζει χάριν των συνανθρώπων του. Να μην την υποχρεώνει σε συνεχή ωράρια δικών του σκέψεων, για το πώς θα φανεί χρήσιμος, ευγενής ,δίκαιος, ψύχραιμος και κυρίως άνθρωπος και φίλος, σύζυγος και πατέρας.
-Σε φιλικές συναντήσεις μας, άφηνε να διαπιστώνω, ότι το κάλεσμα της θεωρίας του στωικισμού, παραμένει ζωντανό για κάποιους ανώτερους ανθρώπους! Όχι ιδιότητα. γιατί δεν εννοούσε τους επιστήμονες ,όπου και ανήκει. Εννοούσε, όπως πάντα εννοεί, κάθε ευγενικό, ανυπόκριτο, πέρα από προθέσεις και πολεμικές της ουτοπίας, έναν ανώτερο.. άνθρωπο της κάθε καθημερινότητας! Ο Λεωνίδας δεν αρνείται κανέναν! Δέχεται την άρνηση μέσα από την άγνοια του στωικισμού! Αυτό, είναι Μεγαλείο!! Ξέρει καλά σαν νομικός, σαν Ηλείος, ότι ο στωικισμός, έχει αξιοπρέπεια. ΆΟ, τι ,τα –χαμόγελα- των ανθρώπων, είναι σφιγμένα σκληρά. Είναι σιωπηλή απειλή στην ελευθερία της ψυχής, της γνώσης του απέναντι!. Το υποκριτικό χαμόγελο-είναι ότι καταδικάζει στις αγορεύσεις του. Στις αίθουσες των δικαστηρίων. Κάτω από αυτό, κρύβονται τα ανθρώπινα πάθη: ΣΆ ένα κάπου ελεγχόμενο, χωρίς αμφιβολία-κατσούφιασμα-:Εκεί ζυγίζεται η Θέμις! Και το χέρι, πάνω στο ευαγγέλιο!.-Η καρδιά του, εκείνες τις ώρες μάχεται με τη λογική, αλλά και την πραγματικότητα. Κόβεται κάθετη. Στα δύο. Μισή στο Θεό ,μισή στην άνθρωπο! Ξέρει και την υπερηφάνεια του Θεού αλλά και την ταπείνωσα του δαίμονα!
Όμως, αυτά ,δεν τα κουβεντιάζει μαζί της ο Λεωνίδας! Την προσπερνάει προκειμένου να βοηθήσει το πρέπον, μέσα από την δική του όμως αξιοπρέπεια!. Και εκείνη, πήρε σε μια στιγμή τα πράγματα στα χέρια της! Ο Θεός κυριάρχησε στην αντοχή της, τη δύναμη της! Την στιγμή που έπρεπε! Και όλα πήγαν καλά! Δεν ξέρω αν αυτό του γίνει τελικά μάθημα, να μη ξαναβάλει την καρδιά του στην άκρη!
Στην αρχαιότητα η –καρδιά-λέγονταν ΚΗΡ! Η γνώση όμως, επεσήμανε τι διακλαδίζεται μέσα στο συμβολικό σχήμα της. Τι διεκδικεί η ζωή, και τι το συναίσθημα!Τ ι της επιβάλει ο νους και τι θέσεις παίρνει εκείνη!. Πρώτα πεθαίνει ο ΝΟΥΣ! Μετά αυτή! Εκεί πεισματάρα, και εύπιστη στην ματαιότητα. Δεν παραδίδεται αμαχητί στο Θάνατο! Όπως, και δεν υποδουλώνεται στο Νου! Τον νοούντα και ορώντα την αλήθειαν!. Νους ορά και νους ακούει! Και δεν υποχωρεί! Όμως η καρδιά; Τήκεται και βάλλεται! Πείθεται και υπερβάλλεται! Στους κτύπους της υπάρχει η αφύπνισης. Ο καθόλου εφησυχασμός φιλοδοξία, και η κατακτήσεις, όσα ήχησαν στις σάλπιγγες της Ιεριχούς! Παράλληλα, κτυπά και το ξύλινο τάλαντο! Της ταπείνωσης, της αυτογνωσίας, της προσέγγισης εν σιγή του Θεού! Τότε ομολογεί, ότι η κάθε του ανθρώπου απόφαση περνά από την καρδιά ενδιαίτημα των συναισθημάτων ,Το μυστικό εξωκκλήσι που ελέγχει τις αποφάσεις του. Για το πώς εννοεί την ανθρωπιά!
«Αλήθεια βρέ παιδιά! Τι πράγμα είναι η καρδιά»!Από τα ωραία της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Αλλά και της Κασσιανής. Σε αποκαλυπτικούς ψαλμούς της ΣΆ ένα στίχο του Λάο-Τσε ,διαβάζουμε : «Σού λέει η καρδιά σου, Λύγησε! Ο Νους ,σου λέει-Μη σκύψεις- Για να είσαι Δούλος της χαράς, όχι σκλάβος, της θλίψης»!Ο Δούλος αμείβεται ! χρηματίζεται! Ο σκλάβος μένει και επιμένει στις αρχικές θέσεις του. Όσο να ανοιχθεί σε νοήματα, σε νοήματα ελευθερίας! Να κερδίσει την ελευθερία από αυτογνωσία! Ο Λεωνίδας ,κάπου θα πρέπει να μην ξανακουράσει την καρδιά του!
Ατυχώς ο περιβάλλον πια κόσμος ζει στην ακοσμία, την ουτοπία με προεξάρχοντα το φθαρτό εαυτό του! Και «εί χολώ παροικήσει; ….
Να είσαι καλά Λεωνίδα!
Η καρδιά σου μακριά από τα ανθρώπινα! Είναι κατά τύχη ΚΑΛΗ!

Επιστροφή Εκτύπωση

Τρίτη 11 Μαίου 2021

ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ, ΜΩΚΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ, ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 21 επισκέπτες.
Και το σύνολο των επισκέψεων: 2932837

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ"

Φύλλο: ΙΑΝ-ΦΕΒ 2011
Φύλλο: ΜΑΡ-ΑΠΡ 2011
Φύλλο: ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 2011


Αρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Το δε την Πόλιν σοι δούναι, ουτ’ εμόν εστί, ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη,
κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών.”

Κωνσταντίνος Παλαιολόγος 1453

ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ
ΦΕΡΡΑΙΟΥ ΤΟΥ
ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Κλίκ εδώ.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΕΙΤΕ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΤΩ

"ht tp:/ /www .yout ube. com/ v/CW oWlx 3D25 Y&hl=el_GR&fs=1&"> "ht tp:/ /www .you tube .com /v/CWoWlx3D25Y&hl=el_GR&fs=1

Διεύθυνση: Άρμεν 24 - Τ.Κ. 66100, Δράμα | E-mail: info@sylpoldramas.org.gr | Τηλ.: 25210 37000 & φαξ: 25210 37320
         

Powered by webing.gr - Graphics by