ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

εξελέγη από τις εκλογές που έγιναν στις 09 Οκτ. 2021

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

4. ΤΑΜΙΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

5. ΜΕΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6 . ΜΕΛΟΣ: ΔΟΜΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

7. ΜΕΛΟΣ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Δράμας είναι ένας από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Δράμα, καθώς μέλη του συλλόγου είναι οικογένειες από περιοχές ν. Σερρών και Καβάλας.

Το 1924 μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με την ανταλλαγή των πληθυσμών ιδρύθηκαν οι πρώτες ομάδες πολυτέκνων, στην Προσοτσάνη, στο Κ. Νευροκόπι, στο Δοξάτο και στο Καλαμπάκι. Το 1929 συγκεντρώνονται όλες οι ομάδες και ιδρύουν τον κεντρικό πολυτεκνικό Σύλλογο του Ν. Δράμας με έδρα την Δράμα, το έτος 1931 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με έδρα την Αθήνα. Έκτοτε από το 1931-1955 λόγω των κρισίμων γεγονότων και των πολέμων δεν ανευρέθηκε το αρχείο του Συλλόγου, που πιθανόν να καταστράφηκε. Το 1960 εμφανίζεται το πρώτο καταστατικό με έγκριση του Πρωτοδικείου Δράμας και στο οποίο αναφέρεται το Διοικητικό Συμβούλιο.

Από τους πρώτους προέδρους υπήρξε ο αείμνηστος κ. Ζαχαριάδης Γρηγόριος, 1960-1972 ο άνθρωπος που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Δράμας. Τα έτη 1979-1981 αγοράζεται το πρώτο μικρό αλλά εξυπηρετικό γραφείο του συλλόγου από τον τότε πρόεδρο κ. Θωμά  Θωμά. Κατόπιν πολλών προσπαθειών επί προεδρίας κ. Παπαδόπουλου Ανέστη, αγοράζεται το νέο γραφείο του συλλόγου επί της οδού Άρμεν 24. Τα έτη 1993-1995 επί προεδρίας κ. Νιζάμη Δημητρίου αγοράζεται η αποθήκη διανομών επί της οδού Φιλιππουπόλεως 37 στη Δράμα.

Έκτοτε ο σύλλογος λειτουργεί και προσφέρει τις υπηρεσίες στα μέλη του συλλόγου ενεργώντας φιλανθρωπικό έργο στηρίζοντας τις πάσχουσες οικονομικά πολύτεκνες οικογένειες. Εορτάζει στην μνήμη του αγίου Στυλιανού προστάτη του συλλόγου. Ενεργεί εκδηλώσεις και βραβεύσεις αριστούχους μαθητές, διανέμει σχολικά είδη και τσάντες στα πρωτάκια. Μέσω του τύπου και της τηλεόρασης οργανώνει ημερίδες και εκπομπές που στοχεύουν στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος αφενός και αφετέρου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την σωστή ενημέρωση των νέων ζευγαριών για απόκτηση παιδιών. Εκτός των ανωτέρω ενεργεί και πολλές άλλες παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία με στόχο να στηρίξει την ανανέωση του πληθυσμού της Πατρίδος μας για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος. Είναι φορέας κοινωνικής φροντίδας με ειδική πιστοποίηση που δόθηκε για το έργο που επιτελεί από το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1390/2010. Επίσης  έχει πιστοποιηθεί ως ΜΚΟ  με νομαρχιακό και εθνικό μητρώο. Έχει υλοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα από το κοινωνικό ταμείο και συνεργάστηκε με φορείς και συλλόγους  από όλη την Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό. Έχει   συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φόρουμ και συνέδρια ,καθώς με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Νικολάου Σμολοκτού διοργάνωσε με την ΑΣΠΕ το 9ο πανελλήνιο συνέδριο Πολυτέκνων με ΘΕΜΑ:< Παιδί και παιδεία> στο δημοτικό ωδείο Δράμας το 2008. Δημιούργησε την δανειστική βιβλιοθήκη στη Δράμα.  Την Μονάδα διανομών παραμεθορίων περιοχών Κ. Νευροκοπίου. Εκδίδει την εφημερίδα <ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ > δίμηνη έκδοση .Η  δύναμη μας είναι οι 2.300 δύο χιλιάδες τριακόσιες πολύτεκνες οικογένειες που έχουν κατά μέσο όρο επτά (7) μέλη σύνολο δέκα έξι 16000 χιλιάδες μέλη ,που διαμένουν στο νομό Δράμας και στα περίχωρα.

Σύνθημα του συλλόγου μας είναι
“ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”.

O πρόεδρος : ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στη Μικρόπολη Δράμας το έτος 1955. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Προσοτσάνης, συνέχισε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη όπου και κατετάγη στη Σ.Μ.Υ το έτος 1973. Υπηρέτησε ως μόνιμο στέλεχος του Στρατού σε διάφορες επιτελικές θέσεις και ως Διοικητής σε διάφορες στρατιωτικές Μονάδες. Φοίτησε σε σχολές εξειδίκευσης και Διοικητικής μέριμνας του Στρατού. Είναι παντρεμένος με την Σταματία Στάικου και απέκτησαν τέσσερα τέκνα. Τον Απόστολο, την Ελένη, τη Δήμητρα και την Ειρήνη. Αποστρατεύτηκε το 1999 με το βαθμό του Λοχαγού και στη συνέχεια του Ταγματάρχη και ασχολήθηκε με τα κοινά και τον Σύλλογο Πολυτέκνων ν. Δράμας από το 2001 και ως Πρόεδρος από το Νοέμβριο του 2003 μέχρι σήμερα.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
01-11-21 ΟΡΙΖΕΤΑΙ  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

09 Φεβρουαρίου 2020
Εκλέγεται Σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ,ΠΕΡΙΟΔΙΚΏΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.  Ε.Σ.Η.Π.Η.Μ.Β.Ε.

26 Μαΐου 2019 Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Προσοτσάνης  με την παράταξη Δύναμη Δημιουργίας  και Δήμαρχο τον Θεόδωρο Αθανασιάδη.
Διετέλεσε παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών από το έτος 2006 μέχρι σήμερα ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

10 Φεβρουαρίου 2019
Εκλέγεται Γενικός Σύμβουλος ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ για την επόμενη τριετία.

2018   Εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας για την τριετία 2018 έως 2021.

2016 : Εκλέγεται Πρόεδρος Συνδέσμου Φίλων Φυσικής Υγιεινής Δράμας <ο Ιπποκράτης>.

2016-02- 06 Εκλέγεται Γενικός Σύμβουλος στην Ανωτάτης Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος
για την επόμενη τριετία.

2015 Επανεκλέγεται Πρόεδρος Συλλόγου {Πολυτέκνων για την επόμενη τριετία

2014 Εκλέγεται Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Προσοτσάνης .

2014  Εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος Προσοτσάνης

2014 Εκλέγεται αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Προσοτσάνης .

2014 Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας  

2014   Εκλέγεται Γενικός Σύμβουλος Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος  

2012 : Δημιουργεί την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΦΙΛΑΔΕΛΦΟΣ Δράμας. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και λειτουργεί Μάρκετ τροφίμων -Παντοπωλείου μέχρι σήμερα. Σκοπός είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και χαμηλές  τιμές σε βασικά είδη διατροφής.

2012 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Προσοτσάνης  

2012  Εκλέγεται Βουλευτής Δράμας με το κίνημα  “ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ”.

2010  Πρόεδρος Πολυτέκνων  ν. Δράμας  

2010 Αντιπρόεδρος Συλλόγου Φίλων Φυσικής υγιεινής  “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” .

2010  Εκλέγεται Πρόεδρος Σωματείου ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΕΣΤΙΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ  ΔΡΑΜΑΣ.
2010 Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Προσοτσάνης

2010  Πρόεδρος Κέντρου Προσχολικής Αγωγής Δήμου Προσοτσάνης.

2009  Εκλέγεται Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ

2008  Ορίζεται Αντιδήμαρχος Δήμου Προσοτσάνης

2007  Ορίζεται Αντιδήμαρχος Δήμου Προσοτσάνης

2007 Ορίζεται Πρόεδρος Επιτροπής Παραχωρήσεων εκτάσεων Δήμου Προσοτσάνης.

2007 Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Προσοτσάνης

2006 Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Προσοτσάνης για την περίοδο 2007 έως 2011.

2006 Εκλέγεται Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων Κρέατος.

2005 Διευθυντής  παραγωγής και Προσωπάρχης Προσωπικού Βιομηχανικών Σφαγείων Κρέατος
ΣΤΑΪΚΟΣ ΑΕ. ΒΙΠΑ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

2001 Εκλέγεται Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχανικών Σφαγείων Κρέατος.  

1999 Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Λοχαγού στη συνέχεια του Ταγματάρχη. .

1999 Επιχειρηματικές δραστηριότητες , κατασκευάζουμε τα σύγχρονα βιομηχανικά σφαγεία Προσοτσάνης ύψος επένδυσης 1 ενός δίς δρχ.

2000 Ξεκινά η λειτουργία των Σφαγείων και παράλληλα οργανώνει δίκτυο πωλήσεων από τον Έβρο μέχρι την Θεσσαλονίκη και Αθήνα .
Οργανώνει και ελέγχει την διαδικασία εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων της εταιρείας Στάικος ΑΕ  με χώρες της Ε.Ε.

2001 . Ειδικεύεται στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης κρέατος με την εκπαίδευση του στη Σχολή Κρέατος Θεσσαλονίκης και ορίζεται επίσημος ταξινομητής κρέατος από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

2002 . Εκλέγεται Γενικός γραμματέας πανελληνίου συνδέσμου βιομηχανικών σφαγείων κρέατος μέχρι το έτος 2006.

2004 . Εγκρίνεται μετά από ενέργειές του από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, Πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες του συλλόγου.

2004. Εγκρίνεται μετά από ενέργειές του από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης πρόγραμμα διανομής φρούτων και υπογράφεται πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

2005. Εκδίδει  και διευθύνει  την Εφημερίδα το ΒΉΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ επίσημο όργανο του Συλλόγου αρθρογραφεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες της Δράμας και όχι μόνο .

2006:Εκδίδει εφημερίδα το ΒΗΜΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  και με ενημερωτικές παρουσιάσεις σε τηλεοπτικά ΜΜΕ μέχρι σήμερα  ανελλιπώς για θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και ειδικά για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

2007 : Παρουσιάζει την Εβδομαδιαία εκπομπή ΒΗΜΑΤ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ STAR BOREIOY ELLADOS . ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

2007. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Δράμας. υποβάλλει και εγκρίνεται από το Υπουργείο Εργασίας , πρόταση για υλοποίηση προγραμμάτων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου

2007. Εγκρίνονται και υλοποιούνται οι Δράσεις.
1. Οργανώνει και λειτουργεί  Δανειστική Βιβλιοθήκη πολυτέκνων στη Δράμα
2. Οργανώνει  και λειτουργεί τη  Μονάδα Διανομών Παραμεθορίων Περιοχών και γραφείου διασύνδεσης Κ. Νευροκόπι με έδρα το Επαρχείο.
3. Οργάνωση και λειτουργία σεμιναρίων εκπαίδευσης πληροφορικής στη Μικρόπολη και στο Βώλακα Δράμας.

2008. Οργανώνει μαζί με την ΑΣΠΕ το 9ο Πανελλήνιο συνέδριο Πολυτέκνων με 300 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο δημοτικό Ωδείο Δράμας τον Οκτώβριο του 2008.

2008. Γίνεται δικτύωση με άλλους συλλόγους και υλοποιείται πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας

2008. Υλοποιείται πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας με το πρόγραμμα εκπαιδευτική βοήθεια σε πολύτεκνες οικογένειες από φοιτητές τέκνα του συλλόγου μας.

2009. Υλοποιείται μέσω του Κέντρου Εκπαίδευσης Ενηλίκων πρόγραμμα στήριξης της οικογένειας με την δημιουργία δύο τμημάτων Σχολών γονέων.

Έχει εκπαιδευτεί στο στρατό σε όλες τις ειδικότητες του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών.
1974. Αποφοίτησε  από την Στρατιωτική Ακαδημία Σωματικής αγωγής. Στον άγιο Κοσμά Αθήνα.
1974. Αποφοίτησε από τη Σχολή καταδρομών εταίρων όπλων {Ρεντίνας}
1998. Αποφοίτησε από την σχολή Αξιωματικών του σώματος ΕΜ.
1999 . Αποφοίτησε από την Σχολή αγωγού καυσίμων Αεροπορίας.

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 1974