ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

εξελέγη από τις εκλογές που έγιναν στις 09 Οκτ. 2021

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΤΑΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

4. ΤΑΜΙΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

5. ΜΕΛΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

6 . ΜΕΛΟΣ: ΔΟΜΑΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

7. ΜΕΛΟΣ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Δράμας είναι ένας από τους πρώτους που ιδρύθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας με έδρα την Δράμα, καθώς μέλη του συλλόγου είναι οικογένειες από περιοχές ν. Σερρών και Καβάλας.

Το 1924 μετά την Μικρασιατική καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με την ανταλλαγή των πληθυσμών ιδρύθηκαν οι πρώτες ομάδες πολυτέκνων, στην Προσοτσάνη, στο Κ. Νευροκόπι, στο Δοξάτο και στο Καλαμπάκι. Το 1929 συγκεντρώνονται όλες οι ομάδες και ιδρύουν τον κεντρικό πολυτεκνικό Σύλλογο του Ν. Δράμας με έδρα την Δράμα, το έτος 1931 γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με έδρα την Αθήνα. Έκτοτε από το 1931-1955 λόγω των κρισίμων γεγονότων και των πολέμων δεν ανευρέθηκε το αρχείο του Συλλόγου, που πιθανόν να καταστράφηκε. Το 1960 εμφανίζεται το πρώτο καταστατικό με έγκριση του Πρωτοδικείου Δράμας και στο οποίο αναφέρεται το Διοικητικό Συμβούλιο.

Από τους πρώτους προέδρους υπήρξε ο αείμνηστος κ. Ζαχαριάδης Γρηγόριος, 1960-1972 ο άνθρωπος που προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού Δράμας. Τα έτη 1979-1981 αγοράζεται το πρώτο μικρό αλλά εξυπηρετικό γραφείο του συλλόγου από τον τότε πρόεδρο κ. Θωμά  Θωμά. Κατόπιν πολλών προσπαθειών επί προεδρίας κ. Παπαδόπουλου Ανέστη, αγοράζεται το νέο γραφείο του συλλόγου επί της οδού Άρμεν 24. Τα έτη 1993-1995 επί προεδρίας κ. Νιζάμη Δημητρίου αγοράζεται η αποθήκη διανομών επί της οδού Φιλιππουπόλεως 37 στη Δράμα.

Έκτοτε ο σύλλογος λειτουργεί και προσφέρει τις υπηρεσίες στα μέλη του συλλόγου ενεργώντας φιλανθρωπικό έργο στηρίζοντας τις πάσχουσες οικονομικά πολύτεκνες οικογένειες. Εορτάζει στην μνήμη του αγίου Στυλιανού προστάτη του συλλόγου. Ενεργεί εκδηλώσεις και βραβεύσεις αριστούχους μαθητές, διανέμει σχολικά είδη και τσάντες στα πρωτάκια. Μέσω του τύπου και της τηλεόρασης οργανώνει ημερίδες και εκπομπές που στοχεύουν στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος αφενός και αφετέρου δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την σωστή ενημέρωση των νέων ζευγαριών για απόκτηση παιδιών. Εκτός των ανωτέρω ενεργεί και πολλές άλλες παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία με στόχο να στηρίξει την ανανέωση του πληθυσμού της Πατρίδος μας για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος. Είναι φορέας κοινωνικής φροντίδας με ειδική πιστοποίηση που δόθηκε για το έργο που επιτελεί από το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1390/2010. Επίσης  έχει πιστοποιηθεί ως ΜΚΟ  με νομαρχιακό και εθνικό μητρώο. Έχει υλοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα από το κοινωνικό ταμείο και συνεργάστηκε με φορείς και συλλόγους  από όλη την Ελλάδα για τον ίδιο σκοπό. Έχει   συμμετοχή σε ευρωπαϊκά φόρουμ και συνέδρια ,καθώς με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Νικολάου Σμολοκτού διοργάνωσε με την ΑΣΠΕ το 9ο πανελλήνιο συνέδριο Πολυτέκνων με ΘΕΜΑ:< Παιδί και παιδεία> στο δημοτικό ωδείο Δράμας το 2008. Δημιούργησε την δανειστική βιβλιοθήκη στη Δράμα.  Την Μονάδα διανομών παραμεθορίων περιοχών Κ. Νευροκοπίου. Εκδίδει την εφημερίδα <ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ > δίμηνη έκδοση .Η  δύναμη μας είναι οι 2.300 δύο χιλιάδες τριακόσιες πολύτεκνες οικογένειες που έχουν κατά μέσο όρο επτά (7) μέλη σύνολο δέκα έξι 16000 χιλιάδες μέλη ,που διαμένουν στο νομό Δράμας και στα περίχωρα.

Σύνθημα του συλλόγου μας είναι
“ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ”.