Αντισυνταγματικά τα μέτρα για τις μεταγραφές και τις έκτακτες εισφορές στις Πολύτεκνες Οικογένειες.

19 Ιουνίου 2011

Αγαπητοί,

τα διάφορα Υπουργεία πήραν μέτρα που πλήττουν τις οικογένειες με παιδιά, αλλά ακόμα περισσότερο εκείνες που έχουν πολλά παιδιά, ειδικά ανήλικα ή που σπουδάζουν.
Σας καλούμε να προσέλθετε στους Συλλόγους Πολυτέκνων για να κάνουμε μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια
1) Για το άρθρο 59 που καταργεί τις μεταγραφές. Ενημέρωση και προβλήματα μπορείτε να δείτε εδώ. Οι αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα πρέπει να γίνουν τις αμέσως επόμενες δύο εβδομάδες μαζικά. Ας ορίσουν οι Σύλλογοι ένα ή δύο δικηγόρους.
( http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1608&Itemid=2 )
( http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1604&Itemid=2 )
2) Σχετικά με τις έκτακτες εισφορές. Κάποιος που έχει ατομικό εισόδημα 25.000 ευρώ και 5 ή 8 παιδιά πληρώνει το ίδιο με κάποιον που έχει το ίδιο εισόδημα αλλά είναι άγαμο ! Η εισφορά είναι 2% δηλαδή περίπου 500 ευρώ το χρόνο.
Επιπλέον

θα χάνει άλλα 3% από το μισθό του, περίπου 750 ευρώ ετησίως, εισφορά υπέρ ανέργων, ίση με τον άγαμο συνάδελφό του, ενώ ο ίδιος έχει να αναθρέψει άλλα 4 ή 6 ή 10 παιδιά προστατευόμενα, άνεργα κλπ . Πρόκειται για πρωτοφανές σκάνδαλο ολκής, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη κλιμακωτά το κριτήριο των παιδιών από το 1ο.
Αλλά οι φόροι δεν σταματούν για τις Πολύτεκνες Οικογένειες ( όλες, αλλά το βάρος πέφτει σε όσες έχουν περισσότερα στόματα να θρέψουν ). Έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. 200.000ευρώ και πάνω θα είναι περίπου άλλα 200 ευρώ, ίση με έναν άγαμο, για τα ίδια τετραγωνικά, στην ίδια περιοχή ! Επιπλέον, 1 τοις χιλίοις στη ΔΕΗ στους λογαριασμού, πάλι χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των παιδιών.
3) Τα ίδια ισχύουν για συντάξεις και ΛΑΦΚΑ, ενώ μπαίνει έκτακτη εισφορά στα αυτοκίνητα και των 2.000 κυβικών ( πολλά είναι πολυμορφικά για τα 5 ή 7 παιδιά των Πολυτέκνων ) και δεν είναι είδος ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ αλλά ασφάλειας
( http://www.aspe.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1607&Itemid=2 )
4) Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μας περικόψουν τα ψίχουλα των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Δυστυχώς, οι περισσότερες Οικογένειες δεν γνωρίζουν τα νέα μέτρα και θα τους έρθει μεγάλη κεραμίδα στο κεφάλι από όλα αυτά.Επιπλέον, οι περισσότεροι από εμάς φαίνεται να έχουν βολευτεί ή συμβιβαστεί σε μια κατάσταση και δεν αντιδρούμε, τη στιγμή που κινδυνεύει ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ η Ελλάδα.
Η μόνη λύση είναι :
1) Μαζική αποστολή εμαιλ και fax διαμαρτυρίας Συλλόγων και Τριτέκνων , Πολυτέκνων στα Υπουργεία Παιδείας, Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης.
2)Αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα όλων των Οικογενειών , ατομικά ή ομαδικά σε όλη την Ελλάδα, για τις μεταγραφές των Πολυτέκνων και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας
3) Άμεση αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη που έχει εκδώσει εισήγηση για τους αλλοδαπούς μαθητές, όχι όμως και για τα παιδιά Πολυτέκνων ( μεταγραφές )
4) Άμεση προσφυγή κατά των έκτακτων εισφορών στα αστικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο Επικρατείας μέχρι Άρειο Πάγο, γιατί παραβιάζεται η αρχή της ισότητας ( ένα άτομο εξομοιώνεται σε όλα τα μέτρα με οικογένειες που έχουν 6 ή 8 ή 10 ή 15 μέλη ), παραβιάζεται το άρθρο 21 του Συντάγματος και τίθεται άμεσος κίνδυνος δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας με τη θέσπιση αντικινήτρων για τη δημιουργία Πολύτεκνων Οικογενειων.
Ελπίζουμε ότι ο συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος δεν θα παραβεί το άρθρο 21 του Συντάγματος και θα εισάγει,μαζί με το εισοδηματικό κριτήριο στις εισφορές,κλιμακωτά και τον αριθμό των παιδιών με μείωση συντελεστών, ανάλογα με τα προστατεύομενα παιδιά.
Προτείνουμε στους Συλλόγους μας τη μαζική συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις κατά του Μνημονίου 2 που πλήττειο, πρώτιστα, τις τρίτεκνες και Πολύτεκνες Οικογένειες, έξω από τη Βουλή και το τριήμερο Κυριακή 19 έως Τρίτη 21 Ιουνίου το βράδυ και την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου με συμμετοχή όλων των Τριτέκνων και Πολυτέκνων από όλη την Ελλάδα.
Τέλος ενημερώνουμε όλους όσους ζουν στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα να προσέλθουν στη γιορτή του Συλλ.Άγιοι Πάντες και στα γραφεία του για να συζητήσουν, πέραν της εορτής, και το θέμα των προσφυγών ( μαζικά ) στα δικαστήρια για όλα αυτά τα αντισυνταγματικά μέτρα.