ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΙΣ 7.500 ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε

2 Φεβρουαρίου 2013
ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 
 
Αρ. Πρωτ. 28 Αθήνα, 1/2/2013
Αξιότιμο ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Κύριο Αθανάσιο Τσαυτάρη
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αχαρνών 2, Τ.Κ. 101 76
 
ΘΕΜΑ: Προϊόντα Παρεμβάσεως της Ε.Ε.
ΣΧΕΤ. α. Η υπ’ αριθμ. 221/11-10-2012 δική μας
β. Υπ’ αριθμ. 22830/2011 ΚΥΑ
 
Κύριε Υπουργέ.
 

1.         Με την  παραπάνω σχετική μας, σας γνωρίζουμε πως με δεδομένη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που όλοι βιώνουμε, περισσότερο πλήττονται οι πολύτεκνες οικογένειες λόγω του βεβαρημένου οικογενειακού τους προϋπολογισμού και σας ζητούσαμε να αυξήσετε το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα των 12.000 ευρώ, που προβλέπεται στην β’ σχετική, προκειμένου να ενταχθούν στα προγράμματα της Ε.Ε. περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες.

2.        Αντ’ αυτού, δυστυχώς εσείς, Κύριε Υπουργέ, ευθυγραμμισθήκατε απολύτως με την τακτική της Κυβερνήσεως η οποία απροκάλυπτα πλέον αποσκοπεί στην εξόντωση και εξαθλίωση των πολυτέκνων οικογενειών κι αυτό γιατί φημολογείται ότι προτίθεστε να καθιερώσετε το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα σε 7.500 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες, προκειμένου αυτές να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά.
 

3.         Θεωρούμε ανεπίτρεπτο να μεθοδεύετε τη λήψη αυτού του μέτρου, τη στιγμή κατά την οποία οι Κοινοτικές αποφάσεις αναφέρονται επί του προκειμένου σε άπορες οικογένειες και η Στατιστική Υπηρεσία γνωστοποίησε πως το κατώφλι κινδύνου φτώχειας ανά άτομο ανέρχεται σε 7.178 ευρώ και για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών σε 15.073 ευρώ.

Για το όριο της φτώχειας των πολυτέκνων και υπερπολυτέκνων οικογενειών καλύτερα να μη γίνει λόγος!!!

Φαίνεται πως μεθοδεύετε να χορηγούνται τα προϊόντα αυτά μόνο στους κατοικο-εδρεύοντες στα Νεκροταφεία, γιατί άλλη ερμηνεία δεν μπορεί να δώσει κανείς στην αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή τακτική σας.

 

 

Όμως, σας επισημαίνουμε, Κύριε Υπουργέ, πως οι πολύτεκνες μητέρες δεν αξίζουν αυτής της μεταχειρίσεως την οποία εσείς τους επιφυλάσσετε, αλλά αξίζουν το διεθνή έπαινο όχι μόνο γιατί αναζωογονούν το έθνος με νέους πολίτες αλλά και γιατί γεμίζουν  την Ελλάδα με πολίτες παραγωγικούς και περισσότερο προσανατολισμένους στις Εθνικές και πνευματικές αξίες. Κι’ αυτό γιατί υπόκεινται λιγότερο στη φθοροποιό επίδραση του υλικού πλούτου και της ακοινωνησίας του μοναχοπαιδισμού.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας                  Ο Διευθυντής

Βασίλειος Θεοτοκάτος            Εμμανουήλ Χρυσόγελος        Χαραλ. Παύλος