ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Δεκεμβρίου 2013
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ                   

                                 ‘Ο ΑΓΙΟC CΤΥΛΙΑΝΟC’                                       ΔΡΑΜΑ   16/12/2013

                                             ΑΡΜΕΝ 24, 1ος ΟΡΟΦΟΣ                                 

                                                                                                

             info@sylpoldramas.org gr

             www.sylpoldramas.org.gr 
   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

            1.  Με έκπληξη διαβάσαμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων και θα τα μοιράσει σε πολύτεκνες οικογένειες του Συλλόγου μας. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την παραπάνω ενέργεια της ΟΝΝΕΔ ( κομματική οργάνωση της Ν.Δ.) τόσο το Γενικό Συμβούλιο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος όσο και ο τοπικός σύλλογος της Δράμας, που ο Πρόεδρος του είναι και Γενικός Σύμβουλος της Α.Σ.Π.Ε. Την περίοδο αυτή η πολυτεκνική κοινότητα δέχεται την πιο βάρβαρη οικονομική επίθεση της Συγκυβέρνησης και της κατοχικής τρόικας, με αποτέλεσμα να έχουν εξαθλιωθεί και φτωχοποιηθεί σχεδόν  το σύνολο των πολύτεκνων οικογενειών της πατρίδας μας.

            2.  Απόρροια αυτής της οικονομικής  πολιτικής που εφαρμόζεται εις βάρος μας είναι:

                 α) Κατάργηση της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μάνας.

                 β) Κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων

                 γ) Κατάργηση θεσμού διορισμού πολύτεκνων εκπαιδευτικών.

                 δ) Κατάργηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου

                 ε) Κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά .

            στ) Κατάργηση των μετεγγραφών των πολύτεκνων φοιτητών.

                 ζ) Έναρξη  πλειστηριασμών

              η) Επιβολή τεκμήριο (χαράτσι) στα παιδιά, με αποτέλεσμα να οδηγείται ένας λαός σε δημογραφική αυτοκτονία.

              θ) Μείωση των εισοδηματικών κριτηρίων για τη δωρεάν διανομή προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποτέλεσμα από τις δύο χιλιάδες τριακόσιες πενήντα (2350) πολύτεκνες  οικογένειες  του συλλόγου να έχουν επιλεγεί ΜΟΝΟ πεντακόσιες ενενήντα εννέα (599).

             3.  Θεωρούμε ότι αυτή η ενέργεια της ΟΝΝΕΔ αποτελεί όνειδος και προσβολή για κάθε πολύτεκνη οικογένεια διότι, εδώ ισχύει το ρητό του λαού που λέει «κάψε με Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι», την στιγμή που η συγκυβέρνηση εφαρμόζει με τόση  σκληρότητα και βαρβαρότητα τα παραπάνω αντιπολυτεκνικά και αντεθνικά μέτρα, έρχεται η νεολαία του κόμματος να κάνει «μνημόσυνο» με ξένα κόλλυβα, μαζεύοντας από τους φτωχοποιημένους Έλληνες  πολίτες ρούχα και τρόφιμα για να τα προσφέρει ως αντάλλαγμα και ανακούφιση. Ίσως αισθάνονται ενοχές που δεν το πιστεύουμε. Απλά είναι πρακτική των παιδιών του κομματικού  «σωλήνα»  που όταν πλησιάζουν εκλογές, να επιλέγουν τον στόχο που θα κτυπήσουν για πολιτικά οφέλη. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των πολύτεκνων οικογενειών, σας προτείνουμε όπως το προϊόν αυτής της  ενέργειας σας να το διαθέσετε σε κοινωνικό συσσίτιο της πόλης, διότι οι πολύτεκνες οικογένειες παρ’ όλη την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει, διατηρούν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας, καθώς εμείς δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε από την πολιτεία να σεβαστεί και να εφαρμόσει το άρθρο 21 του συντάγματος που αναφέρει ότι, το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύει την πολύτεκνη οικογένεια και όχι να τη  ληστεύει.

         4. Πέραν των ανωτέρω σας συνιστούμε εάν θέλετε καλοπροαίρετα, να προσφέρετε έστω και την ύστατη στιγμή κάποια βοήθεια στις πολύτεκνες οικογένειες, να προτείνετε και να αποδεχθεί η Συγκυβέρνηση σας που υπηρετείτε να επαναφέρει όλα τα μέτρα που ίσχυαν για τους πολύτεκνους πριν το έτος 2008.Νομίζουμε ότι θα είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο Δώρο όλων των εποχών. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

                              Το Διοικητικό Συμβούλιο