Με μία υπεύθυνη δήλωση, σε μεγάλο βαθμό, η αδειοδότηση

24 Ιανουαρίου 2014
images5555


images5555

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάννης Ιωαννίδης, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος.

Αμέσως μετά ο κ. Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Κ. Χατζηδάκης: «Είχαμε σήμερα Διϋπουργική Σύσκεψη για την απλούστευση της αδειοδότησης επιχειρήσεων. Είμαστε στην τελική ευθεία της επεξεργασίας του σχετικού νόμου πλαισίου. Με το νόμο αυτό θα έρθουν τα πάνω-κάτω στις διαδικασίες της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Θέλουμε και με αυτή την προσπάθεια να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται μια χώρα πράγματι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε το οξύ πρόβλημα της ανεργίας. 
Με το νόμο πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης θα εναρμονιστούν επιμέρους νομοθετικές παρεμβάσεις των συναρμόδιων υπουργείων. Πρώτα θα ψηφιστεί ο νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο νόμος αυτός θα θέσει το ευρύτερο πλαίσιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, η μία μετά την άλλη, όλων των υπόλοιπων συναρμόδιων υπουργείων που θα διαμορφώσουν πραγματικά ένα εξαιρετικά διαφορετικό πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις. 
Πάμε σε μια ριζοσπαστική αλλαγή, όπου ουσιαστικά σε μεγάλο βαθμό με μια υπεύθυνη δήλωση θα μπορείς και με δική σου ευθύνη να ανοίξεις την επιχείρησή σου. 
Η Ελλάδα θέλει να βρεθεί στην πρωτοπορία σε σχέση με ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον που χρειάζεται να δημιουργηθεί».

Από το Γραφείο Τύπου