ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ οι Τροϊκανοί 200.000 δανειολήπτες

1 Μαρτίου 2014
images 2

Αρνείται η Τρόικα τη ρύθμιση 200.000 στεγαστικών δανείων, δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), κρατώντας «δέσμια» χιλιάδες νοικοκυριά, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη μηνιαία υποχρέωση καταβολής της δόσης του δανείου τους.

Οι δικαιούχοι δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ. περιμένουν από το περασμένο καλοκαίρι, τη σχετική ρύθμιση – ανάλογη των λοιπών δανειοληπτών στεγαστικών δανείων από Τραπεζικά Ιδρύματα – που θα «ελαφρύνουν» τον μηνιαίο οικογενειακό προϋπολογισμό τους.
images 2

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως, οι Τράπεζες μόνο αρνητικές δεν είναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, περιμένοντας το «πράσινο φως» από τους δανειστές, για να προχωρήσουν σε ανάλογες των λοιπών στεγαστικών δανείων ρυθμίσεις, χωρίς μάλιστα να χαθεί η επιδότηση του ενοικίου των δικαιούχων δανειοληπτών του Ο.Ε.Κ
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας – αρμοδιότητα του οποίου είναι η υποβολή σχετικής νομοθετικής ρύθμισης – σχεδιάζει πλάνο διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους της Τρόικας, με σκοπό την ανακούφιση των χιλιάδων δανειοληπτών του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, το οποίο θα βασίζεται, τόσο στην ανανέωση της ρύθμισης, για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν απευθείας από τον Ο.Ε.Κ., όσο και ψήφισης ρύθμισης, για όσους έχουν χρηματοδοτηθεί από Τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον τέως Οργανισμό.