Εσκεμμένη παραπληροφόρηση;για τα επιδόματα και τις μετεγγραφές ;

16 Μαρτίου 2014
images.jpg777777 EKTELESH

images.jpg777777 EKTELESH1.Κακώς κάκιστα καταργήθηκε το αφορολόγητο των προσώπων που βαρύνουν τον φορολογούμενο. Είναι προφανώς αντισυνταγματικό και άδικο μέτρο. Μόνο οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι των υπουργών και οι ίδιοι οι υπουργοί κάνουν ότι δεν το αντιλαμβάνονται.

2.Είναι αναληθές ότι το ειδικό επίδομα χορηγήθηκε λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου των τέκνων. Η αλήθεια είναι ότι δόθηκε σε αντικατάσταση του επί δεκαετίες ισχύοντος και άνευ αποχρώντος λόγου καταργηθέντος πολυτεκνικού επιδόματος και του επίσης καταργηθέντος επιδόματος τριτέκνων.

3.Παραλείπεται επίσης να αναφερθεί ότι καταργήθηκαν η ισόβια σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα τρίτου τέκνου και η εφ’ άπαξ ενίσχυση των 2000 €.

4.Ούτε και αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία εμμένουν, δεν μπορούν να υλοποιήσουν με δίκαιο τρόπο, αφού για ένα (1) μόλις ευρώ, δηλαδή με εισόδημα 48.001 χάνεται ολόκληρο το επίδομα.

5.Εσκεμμένα παραλείπεται να αναφερθεί ότι με τον ισχύοντα σήμερα νόμο, το ειδικό επίδομα δικαιούνται μόνο όσοι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι έχουν τρία και άνω προστατευόμενα! 

6.Όσοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι δηλαδή μένουν με ένα ή δύο προστατευόμενα τέκνα αποκλείονται και δεν  λαμβάνουν ΚΑΝΕΝΑ επίδομα!.

7.Παραλείπεται επίσης η αλήθεια ότι το γλίσχρο επίδομα στήριξης τέκνων θα το λαμβάνουν ολόκληρο (40 €) μόνο όσοι έχουν οικογενειακό ισοδύναμο εισόδημα έως 6.000 €, τα 2/3 ήτοι 27,67 € όσοι έχουν ισοδύναμο εισόδημα έως 12.000 € και μόλις 13.33 € όσοι έχουν ισοδύναμο εισόδημα έως 18.000 € και τέλος.

8. Πολύτεκνοι – τρίτεκνοι (Έλληνες πολίτες) που δεν έχουν συμπληρώσει 10 χρόνια μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, όσα παιδιά και αν έχουν και ανεξαρτήτως εισοδήματος  δεν δικαιούνται κανένα επίδομα!…

Όμως κύριοι που αυτή τη στιγμή είστε υπεύθυνοι για την τύχη της χώρας πρέπει να γνωρίζετε και να το αποδεικνύετε στην πράξη ότι άλλο η φορολογική πολιτική, άλλο η κοινωνική πολιτική και άλλο η δημογραφική πολιτική. Όταν δεν υπάρχει καμία δίκαιη, σταθερή και σε βάθος χρόνου πολιτική και ειδικότερα η δημογραφική που δυστυχώς σε κάποιους φαντάζει πολυτέλεια, η συρρίκνωση της χώρας σε όλους τους τομείς θα συνεχίζεται.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, τελικά ο πολύτεκνος με 4 προστατευόμενα παιδιά, θα πάρει 2.000 ευρώ επίδομα(ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ, έναντι 2112 έως 3.708 ευρώ – αν είχε παιδί μικρότερο των 6 ετών – που εισέπραττε πέρυσι), αν έχει εισόδημα μέχρι 48.000 ευρώ, αλλά θα πληρώσει φόρο για αυτό το εισόδημα: 14.060 ευρώ!!!

 Πολύτεκνος μισθωτός με 4 παιδιά και 16.000€ εισόδημα το 2014 θα πληρώσει φόρο 8 φορές πάνω

ΒΙΝΤΕΟ-Πως και πότε θα δοθούν τα οικογενειακά επιδόματα- Σχόλιο ΑΣΠΕ