ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΆΤΑΙ ΔΟΞΆΣΑΤΕ

24 Δεκεμβρίου 2014
images9999
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ  ΧΡΟΝΟΣ.images9999

Η ενανθρώπηση του Κυρίου μας γίνεται σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Το Θείο Βρέφος κρατά τις απαντήσεις στα ερωτήματα του σύγχρονου ανθρώπου.
Έχει τις λύσεις στα πολυποίκιλα προβλήματά μας. Είναι η διέξοδος στα αδιέξοδα μας. Είναι η μόνη αληθινή χαρά, αντίδοτο στην κατάθλιψη μας. Είναι η ανάπαυση μέσα στην κούραση μας. Είναι το αληθινό φώς  μέσα στα σκοτάδια μας. Είναι η ταπείνωση μέσα στην έπαρσή μας. Ο Χριστός μας έρχεται τελικά να επαναφέρει νόημα και χαρά στην ζωή μας.
Είναι γεγονός πως περάσαμε πολλά Χριστούγεννα δίχως Χριστό. Πως εορτάσαμε μια εορτή δίχως τον εορτάζοντα.  Πως μείναμε μόνο στα ωραία τραπέζια, στα στολίδια, στα φώτα, και το πολύ – πολύ να κάναμε και μια πράξη αγάπης σε κάποιο συνάνθρωπό μας έτσι για το καλό.  Φέτος ας κάνουμε φάτνη την καρδιά μας για να έρθει να γεννηθεί μέσα μας μυστικά ο Θεός. Ας συναντηθούμε με το Θείο Βρέφος και ας συνεχίσουμε μαζί Του την πορεία και το ταξίδι μας στον Ουρανό.
Έχει επικρατήσει να κάνουμε κάποιο δώρο σε αυτόν που εορτάζει και ο Χριστός μας σε λίγες μέρες γιορτάζει. Εγώ τι δώρο να κάνω στον νεογέννητο Χριστό ; Κάποτε μου είπε κάποιος γέροντας πως το καλύτερο δώρο που μπορώ να Του κάνω, είναι… οι αμαρτίες μου, και πως ο μικρός Χριστός θα έμενε πολύ ευχαριστημένος. Το δώρο αυτό αγαπητοί μου δεν κοστίζει χρήματα, θέλει μονάχα την διάθεση και την προσπάθεια μας. ( Εξομολόγηση )
Έτσι θα εορτάσουμε φέτος, Χριστούγεννα με Χριστό, αληθινά Χριστούγεννα. Γένοιτο!!!