Eιδικές κατηγορίες εισαγωγής που διατηρούνται όπως π.χ των Μουσουλμάνων… τσιμουδιά από το ΣτΕ , όλα

8 Απριλίου 2015
images98989

images98989
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Όχι στις Μετεγγραφές των Αρχιτεκτ. Σχολών. Το ΣτΕ καταργεί το Σύνταγμα!!!

Μήπως έχει δίκιο ο επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Β. Κόκκινος, που 

πέρυσι τέτοια εποχή σχολίαζε, για την περυσινή παρόμοια απόφαση του ΣτΕ

: «… Φαίνεται πως οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας που εξέδωσαν την ως άνω απόφαση ζουν σε άλλο πλανήτη. Γιατί διαφορετικά θα εγνώριζαν ότι τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ επηρεάζονται κυρίως από την προετοιμασία των υποψηφίων δι’ αρίστων φροντιστών, που διδάσκουν αυτούς αντί υψηλοτάτου ωρομισθίου. Τέτοια προετοιμασία δεν είναι δυνατόν να έχουν τα παιδιά των πολυτέκνων, στερούμενα κατά κανόνα του ατομικού φροντιστηρίου και παρακολουθούντα ομαδικά φροντιστήρια. Ποια ισότητα επομένως προστατεύει το ΣτΕ όταν τα παιδιά των πλουσίων έχουν την προσήκουσα προετοιμασία και καταλαμβάνουν τις θέσεις και των αρίστων αποφοίτων των δημόσιων σχολείων, που δεν έχουν τύχει εξαιρετικής φροντιστηριακής προπαιδείας;»

Αν κάποιο κύριοι, από τα παιδιά μας πέρασε σ’ ένα Επαρχιακό ΑΕΙ ή ΤΕΙ, αυτό δεν πάει να πει ότι είναι λιγότερο έξυπνο ή ικανό από κάποιο άλλο παιδί που πέρασε στην Αθήνα. Αν τα παιδιά αυτά και μάλιστα των υπερπολύτεκνων οικογενειών, διέθεταν δικό τους δωμάτιο-μελετητήριο, βοηθητικά βιβλία και Φροντιστήρια όπως τα μοναχοπαίδια κάποιων, ακόμη και καλύτερη διατροφή, προφανώς θα είχαν πολύ μεγαλύτερη απόδοση στις σπουδές τους. 

Βεβαίως για κάποιες άλλες ειδικές κατηγορίες εισαγωγής που διατηρούνται όπως π.χ των Μουσουλμάνων… τσιμουδιά από το ΣτΕ , όλα Συνταγματικά εδώ!..   

Επομένως το ΣτΕ μας λέει ότι ο καθένας θα σπουδάζει πλέον ανάλογα με την τσέπη τουΚαι επειδή κάποιοι παραπληροφορούν υπενθυμίζουμε:

Οι πολύτεκνοι ουδέποτε ζήτησαν  τα παιδιά τους να τυγχάνουν ιδιαιτέρας μεταχειρίσεως και να εισάγονται στις Σχολές με χαμηλότερη βαθμολογία. Αυτά τα καραγκιοζιλίκια τα έκανε η κυρία της Φωτοτυπίας- διώκτρια των πολυτέκνων  και τα συνέχισαν δυστυχώς οι ανεκδιήγητοι Αρβανιτόπουλος- Λοβέρδος και τα καταγγείλαμε.

Αυτό που διεκδικούν ανέκαθεν οι πολύτεκνοι είναι: αφού εισάγονται με τα ίδια κριτήρια στις Σχολές με Πανελλήνιες εξετάσεις, με τους άλλους φοιτητές, να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Φθάσαμε σήμερα να δίνονται κατά χιλιάδες μετεγγραφές (μεταφορά θέσης) σε διάφορες κοινωνικές ομάδες με αδιαφανή και αμφισβητούμενα κριτήρια, (πλην πολυτέκνων) και σε ασθενείς που έχουν τον τρόπο τους να θεωρούνται ασθενείς ή που θα ασθενήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών των!!
.