ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Νίκου Σμολοκτού με την πρ. αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου

14 Σεπτεμβρίου 2015


http://www.youtube.com/watch?v=UlHbtsXf4Qc
Έντονοι διαξιφισμοί Νίκου Σμολοκτού με την πρ. αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έξω από τον ΞΕΝΙΑ

ΦΩΤΙΟΥ 4

Με πλακάτ στα χέρια περίμεναν αρκετή ώρα έξω από το Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ πολύτεκνοι της Δράμας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην πρ. αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, η οποία ως καλεσμένη του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα, θα μιλούσε στους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος. 
Οι πολύτεκνοι με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Νίκο Σμολοκτό κατηγόρησαν την Υπουργό ότι με απόφασή της κόπηκε η παροχή δωρεά φρούτων στις πολύτεκνες οικογένειες του Νομού, κατηγορία την οποία δεν αποδέχθηκε με κανένα τρόπο η κ. Φωτίου, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα.

ΦΩΤΙΟΥ 6
Ο κ. Σμολοκτός επισήμανε ότι η νέα ΚΥΑ προβλέπει εισοδηματικό κριτήριο, αυτό των 3.000 ευρώ και ρώτησε την κ. Φωτίου αν πιστεύει ότι μπορεί μια πολύτεκνη οικογένεια να ζήσει με 3.000 ευρώ. Συνέπεια του εισοδηματικού αυτού κριτηρίου, ήταν ο αποκλεισμός πάνω από 2.000 οικογένειες του νομού από την παροχή αυτή.
Από την πλευρά της η κ. Φωτίου δήλωσε ότι έπραξε ότι ήταν δυνατόν ώστε να μη χάνονται τα φρούτα στις υποτιθέμενες χωματερές και με συμπράξεις που δημιουργήθηκαν σε κάθε νομό ξεχωριστά, το 17% της ποσότητας αυτής των φρούτων που θα χανόταν, να παρέχεται πλέον δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι και οι πολύτεκνες οικογένειες.
Ο κ. Σμολοκτός της απάντησε ο ψεύδεται και τότε άναψαν τα αίματα, με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να εκτονώσουν την κατάσταση και να ζητούν από τον κ. Σμολοκτό να προσέλθει για διάλογο με την υπουργό στην αίθουσα, κάτι που δεν γινόταν αποδεκτό.
Η υπουργός από την πλευρά της επέμενε ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του προέδρου των πολυτέκνων και με παρρησία δήλωσε ότι αν έγινε κάποιο λάθος, θα το εξακριβώσει και θα το επανορθώσει, ακόμη και με τον υπηρεσιακό υπουργό της κυβέρνησης. Επισήμανε επίσης ότι ενδεχομένως να υπάρχει λανθασμένη ερμηνεία της ΚΥΑ και για τον λόγο αυτό δεσμεύτηκε να συναντηθεί με τον κ. Σμολοκτό αύριο το πρωί στις 10.30 στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας προκειμένου να εξετάσουν από καινού το όλο ζήτημα.

ΦΩΤΙΟΥ 1

ΦΩΤΙΟΥ 3

Συνέχεια του ρεπορτάζ
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δεν προσήλθαν οι Πολύτεκνοι, ωστόσο ο Δήμαρχος Δράμας μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες εξέτασαν το θέμα και απ’ ότι φαίνεται κατανόησε η πρ. Υπουργός ότι το εισοδηματικό κριτήριο των 3.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλό για μια πολύτεκνη οικογένεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διανεμηθούν τα φρούτα όπως γινόταν παλιότερα όταν δεν υπήρχε το μέτρο αυτό. Ως αποτέλεσμα της όλης κουβέντας και με δεδομένο ότι την συγκεκριμένη στιγμή, για να αλλάξει το εισοδηματικό αυτό κριτήριο χρειάζεται να συμπράξουν τρία υπουργεία, η πρ. υπουργός πρότεινε, ως πρόχειρη λύση, να μοιραστούν τα τρόφιμα στα 21 Σωματεία που έχουν πιστοποιηθεί ως δικαιούχοι του προγράμματος και όσα τρόφιμα περισσεύουν να δώσουν άτυπα στο Σύλλογο Πολυτέκνων για να τα μοιράσουν στα μέλη τους. Υπ όψη ότι στα 21 σωματεία της σύμπραξης στο νομό Δράμας συγκαταλέγεται και ο Σύλλογος μας. φανταστείτε ενημερωμένη υποψήφια πρώην  υπουργό.
ΣΧΟΛΙΟ του Διοικητικού Συμβουλίου
Τα ψέμματα έχουν κοντά ποδάρια λέει ο Λαός και στη συνέχεια του ρεπορτάζ  για να λάμψη η αλήθεια, εμείς τονίσαμε στη κ . Φωτίου ότι δεν θα πάμε στο Δημαρχείο την επομένη  ημέρα γιατί πρέπει να πάμε πρώτα στην εκκλησία λόγω της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αλλά και για ένα λόγω παραπάνω ότι γνωρίζαμε  εκ των προτέρων ποια θα ήταν η απάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων στην κ. Φωτίου ότι δηλαδή, έχουμε δίκιο εμείς  και σύμφωνα με την ΚΥΑ  που υπέγραψε η κ. Φωτίου  απαγόρευσε ουσιαστικά   τη διανομή φρούτων  στις πολύτεκνες οικογένειες η ίδια και ας κάνει την ανήξερη .Πρέπει να τονιστεί ότι σε αποστροφή του λόγου της τόνισε ότι οι πολύτεκνοι και οι διάφοροι που ασχολούνταν με την διανομή προϊόντων κάνουν ρεμούλα, είπε ο Πρόεδρος κ. Σμολοκτός Νίκος να μας πει ποιοι είναι αλλά σιώπησε. Τελικά  πήγε στο Δημαρχείο και αφού ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς  ότι η διανομή  γίνεται ΜΟΝΟ  σ όσους έχουν τα εισοδηματικά κριτήρια που προβλέπει η ΚΥΑ δηλαδή 3.000 ευρώ και κάτω η εάν κάποιος έχει στη κατοχή του έστω και μηχανάκι πολλώ δε μάλλον σπίτι απορρίπτεται από το πρόγραμμα .Η κ. Φωτίου απάντησε ότι ναι έγινε λάθος και θα διορθώσει την ΚΥΑ το πότε δεν ξέρουμε ,αλλά επίσης είπε μέχρι να λυθεί το πρόβλημα , από τις διανομές που γίνονται στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ ότι περισσεύει απο τρόφιμα και φρούτα  να δοθούν στον Σύλλογο πολυτέκνων Δράμας για να τα διανείμει ο Σύλλογος  στις οικογένειες μέλη του. Αυτά έγινα Παραμονή και Ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Δράμα , για ενημέρωση των Πολύτεκνων οικογενειών μας.