Με εντολή Φωτίου στον ΟΓΑ δεν καταβάλλονται τα χρήματα της Γ δόσης

12 Οκτωβρίου 2015
imageseee

imageseee
Ερωτήματα γεννά η εντολή της 
αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου προς την διοίκηση ΟΓΑ να μην καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα στις δικαιούχες οικογένειες παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων οικογενειών που περιμένουν τα χρήματα των επιδομάτων ώστε να καλύψουν οι περισσότεροι άμεσες βιοποριστικές ανάγκες τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Αρχικά ο διοικητής ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, μιλώντας στις 24/9/2015 στο zoulga.gr ανέφερε στη συνέντευξη του ότι η καταβολή βάση του σχετικού νόμου θα πραγματοποιηθεί έως 10/10

Ειδικότερα ο κ. Μπακαλέξης τόνισε «Όσοι δικαιούχοι έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις μέχρι 4/9/2015 ενσωματώνονται κανονικά στη διαδικασία πληρωμής. Σε όσους δικαιούχους καταβλήθηκε κανονικά η Β δόση, τώρα θα λάβουν την 3η δόση των επιδομάτων εξαιρουμένων όσων υπέβαλλαν τροποιητικές επί των αρχικών δηλώσεων τους οι οποίοι θα πληρωθούν μόλις οριστικοποιηθούν οι δηλώσεις τους Α21».

Ωστόσο η απαράδεκτη εντολή της Φωτίου ουσιαστικά δένει τα χέρια της διοίκησης του οργανισμού ώστε να δώσουν τα χρήματα στους δικαιούχους γονείς.

Επισημαίνουμε ότι το ποσό έχει ήδη προϋπολογιστεί και εγκριθεί από την προηγούμενη διοίκηση του ΥΠ.ΟΙΚ επί θητείας Μάρδα με το ίδιο να επιβεβαιώνει ότι τόσο το υπουργείο όσο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει δώσει το ”πράσινο φως” για τα χρήματα

πατήστε εδώ να διαβάσετε και να ακούσετε την συνέντευξη διοικητή ΟΓΑ