Απίστευτη κορο’ι’δία της κυβέρνησης στους δικαιούχους καρτών σιτισης

26 Οκτωβρίου 2015
imagesvb

Θρίλερ… με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων.
imagesvb
Διαμαρτύρονται εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι. Επρόκειτο να πιστωθούν απο τα τέλη Σεπτεμβρίου. Με το κονδύλι πληρώθηκε δόση στο ΔΝΤ. Πότε θα δωθούν.

Περίπου 600.000 οικογένειες περιμένουν την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, αλλά οι όποιες εξαγγελίες από 
κυβερνητικά στελέχη δεν έχουν μέχρι στιγμής ενημερωθεί για το πρόβλημα  και παραμένει άγνωστο πότε θα πάρουν τα χρήματα αυτά όσοι τα δικαιούνται.
Η αρχική πληροφόρηση έλεγε πως τα επιδόματα θα πιστωθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αργότερα κυβερνητικά στελέχη δεσμεύονταν ότι η καταβολή θα γίνει το αργότερο ως τις 16 Οκτωβρίου κι όταν ούτε τότε πιστώθηκαν στους λογαριασμούς, υπήρξε νέα δέσμευση για τις 23 Οκτωβρίου, αλλά τα χρήματα δεν τα έχουν δει ως τώρα οι δικαιούχοι.
Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και με τα χρήματα που πρέπει να διατεθούν στους κατόχους καρτών για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν είδαν το υπόλοιπο στις κάρτες τους να «αυξάνει» στην προκαθορισμένη ημερομηνία. Σύμφωνα με πληροφορίες και πληθώρα δημοσιευμάτων, που δεν έχουν διαψευστεί, τα χρήματα για τις παραπάνω δράσεις κατέληξαν στο ΔΝΤ, στο πλαίσιο αποπληρωμής τρέχουσας δόσης προς το Ταμείο.
Δεδομένων όλων αυτών, είναι αδύνατο να διευκρινιστεί με σαφήνεια πότε τελικά θα γίνει η πίστωση των επιδομάτων, κυρίως καθώς δεν υπάρχει σαφής κυβερνητική δέσμευση. Πληθώρα διαμαρτυριών Το πρωί, δεκάδες δικαιούχοι επιδομάτων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα – διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση – και σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη, εξέφρασαν την οργή και την απογοήτευση τους.
Το μεσημέρι, αντιπροσωπεία γονέων που ανταποκρίθηκε σε κάλεσμα, μέσω του Facebook, της “Ομάδας Διαμαρτυρίας Τριτέκνων” μετέβη στο Υπουργείο Εργασίας, ζητώντας συνάντηση με τους αρμόδιους για την καταβολή των επιδομάτων τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων. Τονίζουν ότι “πολλές οικογένειες έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δεινή θέση, σημειώνοντας χαρακτηιρστικά “παιδιά πεινάνε, παιδιά δεν πάνε στο σχολείο, γιατί δεν έχουν παπούτσια ή κολατσιό”.