Θ. Φωτίου : Είμαστε ‘έτοιμοι για το εγγυημένο εισόδημα.

1 Μαρτίου 2016

Είμαστε εντελώς έτοιμοι για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το λέμε κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, ΚΕΑ, και είμαστε δεσμευμένοι να το εφαρμόσουμε από την 1η Ιανουαρίου του 2017 σε όλη τη χώρα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός εργασίας, Θεανώ Φωτίου.
Το πρόγραμμα θα στοιχίσει γύρω στα 850 εκατομμύρια ευρώ και ετοιμάζουμε ένα τεράστιο σχέδιο για το που θα βρούμε αυτά τα λεφτά, δήλωσε η κ. Φωτίου, μιλώντας στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Γιώργο Πίκουλα.

Ομως, η υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ότι αυτά τα λεφτά μπορεί να βρεθούν από τα προνοιακά επιδόματα.

Ερωτηθείσα για το προσφυγικό ζήτημα, η κ. Φωτίου είπε ότι πρώτη φορά η Ευρώπη βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση μετά τον πόλεμο και πρώτη φορά η Ευρώπη ξεχνά τους όρκους της μετά τον πόλεμο.

«Εμείς λέμε ότι αυτή η κρίση με τα κλειστά σύνορα αυτές τις μέρες είναι διαχειρίσιμη, όχι για να την διαχειριστούμε στο διηνεκές και να κρατήσουμε τους πρόσφυγες στην Ελλάδα αλλά για να κρατηθούν ορισμένες μέρες, ακόμη και μήνα, ώστε να μπορέσουν να προωθηθούν σε όλη την Ευρώπη, αυτό λέμε αυτές τις μέρες. Εμείς λέμε ότι κάνουμε όλες τις κινήσεις και τις απαραίτητες συμμαχίες για να λύσουμε αυτό το εκρηκτικό πρόβλημα. Πείτε μου επιτέλους ποια αντιπρόταση υπάρχει από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης«, ανέφερε η υπουργός.

Ερωτηθείσα ακόμη για το αν είναι αισιόδοξη για τη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου, η ίδια απάντησε ότι » η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το θέμα θέλει δεν θέλει, γιατί αυτό είναι θέμα πραγματικό, δεν είναι ένα θέμα που στήνεται