ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

15 Ιουλίου 2016

Σας γνωρίζουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Δράμας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου , ο Δήμος Δράμας και ο Σύλλογος Πολυτέκνων  Δράμας , στις 26 Ιουνίου 2016 ημέρα Κυριακή και  ώρα 19.30  το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο,   πραγματοποιήσαμε εκδήλωση βράβευσης των εισαχθέντων φοιτητών, τέκνων πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε  ΑΕΙ -ΤΕΙ έτους 2015- 2016 .
            Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι και χρηματικά βραβεία προσφορά αγάπης της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εν τω Άθω, ο Καθηγούμενος π. Εφραίμ στην ομιλία του προς τις πολύτεκνες οικογένειες στο κατάμεστο Ωδείο της Δράμας αναφέρθηκε για το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος όπως επίσης και ο  Δντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας κ. Μαυρόπουλος Δημήτριος.
            Με ομόφωνη απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας ¨ο Άγιος Στυλιανός¨ απένειμε πλακέτα με εύφημο μνεία τιμής ένεκεν, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε. κ. Σεβαστίδη Χριστόφορο, για την προσφορά του προς τις πολύτεκνες οικογένειες του Συλλόγου μας.
            Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μεγίστη Μονή   και ο Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ προς τους απανταχού Ορθοδόξους και στον Ελληνισμό.

            Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, την Πολύτεκνη οικογένεια και τους Οργανωτές, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιθηρόπουλος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του  Συλλόγου   Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης ¨οι Άγιοι Πάντες¨ κ. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σερρών κ. Μπιριντζής Ξενοφών, η Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αλεξανδρούπολης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, ο Πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών Δράμας, εκπρόσωπος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών κ. Χρύσα Παπαδοπούλου, εκπρόσωπος συλλόγου Ποντίων ¨οι Κομνηνοί ¨ κ. Καρατζόγλου, πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου μας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων , Φίλοι των πολυτέκνων, πολύτεκνες οικογένειες με τα παιδιά τους. Συνολικά βραβεύθηκαν εβδομήντα (70) σπουδαστές.

            Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Νίκος Σμολοκτός ανέφερε τα παρακάτω.

ΧΑΙΡΕΤΕ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ

          Σεβασμιότατε Άγιε Επίσκοπε της Θεοσώστου και Μαρτυρικής Μητροπόλεως και Επαρχίας Δράμας κ. Παύλε. Ο υποφαινόμενος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, σας ευχαριστούμε από καρδίας για την πατρική σας αγάπη που απλόχερα δίνετε και με κάθε τρόπο, πνευματικό και οικονομικό και το απολαμβάνουν οι 2.300 Πολύτεκνες οικογένειες και κατ’ επέκταση 15.000 περίπου μέλη συνολικά. Με τις άμεσες παρεμβάσεις σας ανταποκριθήκατε σε πάρα πολλές περιπτώσεις σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων και αποτρέψατε τραγωδίες οικογενειακές. Το έργο σας είναι μεγάλο και πολλαπλό που εάν επιχειρήσω να το παρουσιάσω, θα σας αδικήσω, άλλωστε εμείς ως Πολυτεκνική κοινότητα επιδαψιλεύουμε τα ωφέλει και σας ευχαριστούμε. Ο καλός Θεός να σας χαρίζει όλα τα καλά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ, ασφαλώς και υγεία ώστε να διακονείτε την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και πάλι σας ευγνωμονούμε.

          Άγιε Καθηγούμενε της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, πατέρα Εφραίμ και επί τιμή Πρόεδρε του Συλλόγου Πολυτέκνων Δράμας, διερμηνεύοντας τα ολοκάρδια συναισθήματα των Πολύτεκνων οικογενειών του νομού Δράμας, σας καλωσορίζουμε στην Μαρτυρική πόλη μας. Σας ευχαριστούμε που εσείς και το άγιο ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, αποδεχθήκατε μετά από επιστολή που σας αποστείλαμε να μας επισκεφθείτε και πάλι και να ενισχύσετε πνευματικά και οικονομικά τις οικογένειες και τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές της Πατρίδος μας.

          Δεν θα αναφερθώ στο πολυσχιδές πνευματικό σας έργο, άλλωστε αυτό το βλέπει και το βιώνει η Ελληνική κοινωνία και οι πολύτεκνες οικογένειες όλης της Ελλάδος. Σε μία περίοδο όπου η χώρα λεηλατείτο από τους τότε κυβερνώντες και εσείς να δέχεστε τον μεγαλύτερο πόλεμο ορατό και αόρατο από τις σκοτεινές δυνάμεις, κατορθώσατε το ακατόρθωτο. Σήμερα η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου λειτουργεί ως Νέα Κιβωτός και εσείς ως σύγχρονος Νώε περιθάλποντας πνευματικά και οικονομικά την Ελληνική κοινωνία με τις ευλογίες σας, που σας παρέχει ο Κύριος Ιησούς Χριστός, σε μία εποχή όπου η πλημμύρα της αμαρτίας έχει υπερβεί τα τείχη και η ηθική άμπωτις αργεί να φανεί. Σας ευγνωμονούμε και σας ευχόμαστε ο Τριαδικός Θεός να σας προστατεύει αεί.

         κ. Αντιπεριφερειάρχα κ . Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι κύριοι συνάδελφοι στο πρώτο και δεύτερο βαθμό, κύριοι πρόεδροι πολυτεκνικών Συλλόγων κύριε εκπρόσωπε της ΑΣΠΕ κύριοι εκπρόσωποι φορέων σωματείων και συλλόγων της πόλεως μας ,αγαπητοί γονείς αγαπητά παιδιά ,κυρίες και κύριοι. Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στην σημερινή εορτή μας , ώστε μαζί να τιμήσουμε τα παιδιά των οικογενειών μας που εισήχθησαν στα ΑΕΙ της Ελλάδος. Έχουμε χρέος να αποδώσουμε τιμής ένεκεν ένα ευχαριστώ στα παιδιά τα οποία με μόχθο και κόπο πνευματικό σπουδάζουν και αποκτούν την Ελληνική θύραθεν παιδεία , που με κόπο και στερήσεις οι γονείς τους συνεισφέρουν οικονομικά σε περίοδο άκρατης οικονομικής λεηλασίας και βαρβαρότητας που δέχεται η Ελληνική κοινωνία και μάλιστα η πολύτεκνη οικογένεια. Πιστεύουμε ότι Ο Καλός Θεός θα ενισχύει κάθε φοιτητή και φοιτήτρια στο έργο αυτό. Εμείς θα απονείμουμε τιμητικό έπαινο και χρηματικό βραβείο προσφορά αγάπης του αγίου καθοδηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου αγίου όρους. Θέλω να ευχαριστήσω και τον συνάδελφο πολύτεκνο εκπαιδευτικό Δντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας που προσφέρθηκε μετά από πρόσκληση μας να παρουσιάσει Δημογραφικά που ευρίσκεται σήμερα η Ελλάδα ώστε να αφυπνιστούμε λαός και πολιτεία για να σώσουμε ότι απέμεινε από τις σε βάρος της οικογένειας εφαρμοζόμενες πολιτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο.
.http://bitly.com/29xfeeE