“Μίνι” Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ σήμερα στη Βουλή , διαγραφές φοιτητών, μετεγγ

31 Αυγούστου 2016

“Μίνι” Σχέδιο Νόμου το οποίο αποτυπώνεται σε οκτώ άρθρα, με τη μορφή τροπολογίας, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», που συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια σήμερα και αύριο (30-31 Αυγούστου).

Το μίνι Σχέδιο Νόμου αφορά:

1. Μετακίνηση καθηγητών ΑΕΙ

2.Διαγραφές φοιτητών

3. Μετεγγραφές,

4. Αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ,

5. Λέκτορες, Καθηγητές Εφαρμογών ΤΕΙ,

6.Αυτοδύναμα Τμήματα των ΑΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΟΚΤΩ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχόλια Δικά μας – Πρόταση
Κύριε Υπουργέ.
Στο Σ/Ν του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις»Â που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται σήμερα, εισήχθη χθες το βράδυ τροπολογία από εσάς,  όπου προστίθενται νέες κατηγορίες φοιτητών στις προβλεπόμενες του άρθρο 21 του ν.4332/2015, εξαιρέσεις από τους περιορισμούς που ισχύουν ως προς τον αριθμό των μετεγγραφόμενων φοιτητών.
 Κύριε Υπουργέ, σάς παρακαλούμε όπως για λόγους δικαιοσύνης και υλοποιήσεως της Συνταγματικής επιταγής της παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος, με βάση την οποία οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους, για τους πολύτεκνους φοιτητές, να προστεθεί στην παρούσα τροπολογία και η περίπτωση των πολυτέκνων φοιτητών σε νέα παράγραφο, ώστε στην παρ. 8 του άρθρου 21 του Ν. 4332/2015, μετά το τέλος της περ. β’ να προστεθεί η παρακάτω περίπτωση με την αρίθμηση γ’ (ή ε΄, με την προτεινόμενη τροπολογία σας):
«Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, που επέτυχαν ή φοιτούν σε Σχολές ή Τμήματα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, μετεγγράφονται στην αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, που είναι πλησιέστερη στον τόπο κατοικίας τους ή εκεί όπου φοιτά ο (η) αδελφός (η) τους και στο αντίστοιχο έτος, ενώ καταργείται η παρ. 7 περ. ε του ιδίου άρθρου».
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βασίλειος Θεοτοκάτος  Εμμανουήλ Χρυσόγελος