ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βράβευση Νέων Πολύτεκνων Μητέρων -Φοιτητών- Μαθητών

23 Ιουνίου 2017

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/2017


Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας η Ιερά Μητρόπολις Δράμας, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, στις 21 Ιουνίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση βράβευσης φοιτητών, τέκνων πολυτέκνων οικογενειών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ έτους 2015- 16, αριστούχων μαθητών γυμνασίων-λυκείων και μητέρων που απέκτησαν 4ο , 5ο- 6ο 7ο -8ο τέκνο.
Στην εκδήλωση  απονεμήθηκαν έπαινοι από τον Σύλλογο  και χρηματικά βραβεία  προσφορά  αγάπης  της Ιεράς  Μεγίστης Μονής  Βατοπαιδίου εν τω Άθω. Ο καθηγούμενος  πατέρας. Εφραίμ στην ομιλία του προς τις πολύτεκνες οικογένειες στο κατάμεστο Ωδείο της Δράμας αναφέρθηκε στο πως επιτυγχάνεται η αρμονία στον γάμο.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας  κ.κ. Παύλος στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και μεγάλο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που επιτελεί η  Ιερά Μεγίστη  Μονή   και ο Καθηγούμενος  Αρχιμανδρίτης  π. Εφραίμ προς τους απανταχού Ορθοδόξους και στον  Ελληνισμό. Τόνισε ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα που έχει η Ελλάδα την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας για το εάν θέλουμε τα επόμενα χρόνια να υπάρχουν Έλληνες ή ομάδες Ελλήνων διασκορπισμένες ανά την επικράτεια οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια .Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Σμολοκτός Νικόλαος αναφέρθηκε στις αντιπολυτεκνικές αποφάσεις που επέβαλλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις στις πολύτεκνες οικογένειες με συνέπεια να απολαμβάνουν την οικονομική επιδρομή και βαρβαρότητα της πολιτείας και τον ρατσισμό πληρώνοντας φόρους και χαράτσια καθώς τα παιδιάς μας αποτελούν τεκμήριο και φορολογούνται. Τόνισε ιδιαίτερα την κατάργηση όσων ελαφρύνσεων είχαν δοθεί στις οικογένειες μας επιβάλλοντας κάθετες και οριζόντιες περικοπές τόσο στα οικογενειακά επιδόματα όσο και στη πρόσβαση στο δημόσιο τομέα  με αποτέλεσμα μια πολύτεκνη οικογένεια να φορολογείτε  και να συγκρίνεται όπως και ένας άγαμος. Τέλος το δημογραφικό πρόβλημα είναι ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κράτους που εάν δεν λυθεί η Ελλάδα θα καταληφθεί είτε από λαθρομετανάστες είτε από οικονομικούς μετανάστες και στα επόμενα χρόνια οι Έλληνες δεν θα υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια
Τίμησαν με την παρουσία τους, την  Πολύτεκνη οικογένεια και τους Οργανωτές, ο Αντιπερειφερειάρχης κ. Αργύρης Πατακάκης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Δράμας Αντιδήμαρχος κ. Σολάκης Άγγελος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λιθηρόπουλος Χ, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Χειράκη Γεωργία,ο πρώην Δήμαρχος Σιταγρών και γραμματέας της ΠΕΔ ΑΜΘ κ Αθανασιάδης Θ. ,ο πρώην υπουργός κ. Τζίμας Μαργαρίτης, εκπρόσωπος του Αστυνομικής Διεύθυνσης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Δημοτικοί  και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης οι Άγιοι Πάντες κ. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, οι Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Πολυτέκνων Σερρών κ Μπιριντζής Ξ, Καβάλας κ Βοίδης Ι, Ξάνθης κ. Χατζηδημητρίου Δ, Κοζάνης κ. Ιωαννίδης Κ, Γιαννιτσών κ. Μπεκρής Κ. Χαλκιδικής η κ. Κυριακού Ιφ,  ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, πρώην Πρόεδροι  του Συλλόγου μας, πρόεδροι συλλόγων και φορέων, Φίλοι των πολυτέκνων, πολύτεκνες οικογένειες με τα παιδιά τους. Συνολικά βραβεύθηκαν εκατόν ογδόντα (180) Φοιτητές και μαθητές αριστούχοι της περιόδου 2015 2016, και τριάντα πέντε (35)  πολύτεκνες μητέρες που απέκτησαν 4ο– 5ο 6ο 7ο 8ο τέκνο το 2016..
Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας.
Σμολοκτός Νικόλαος                               Στάικος Αντώνιος

Φωτογραφίες από την εκδήλωση από τον προσωπικό λογαριασμό του κ Τοματσίδη μέχρι να γίνει η επεξεργασία και η ανάλυση των υπολοίπων φωτο για να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας

8989

 

Κάντε αντιγραφή επικόλληση  στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1536643573027052&set=pcb.1536650579693018&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1536651023026307&set=pcb.1536654133025996&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1536655276359215&set=pcb.1536657203025689&type=3&theater