Επιστολή Διαμαρτυρίας προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

31 Οκτωβρίου 2017

Προς:  Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Κοιν.:  Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Όλους τους πολυτεκνικούς συλλόγους της Ελλάδος.

Σχετ:   Υπ’ αριθ.  4214/ 8-9-2017 Εγκύκλιο σημείωμα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

 

Μακαριώτατε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα  να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή και να διαμαρτυρηθούμε εντόνως για το θέμα που αναφέρεται στην απόφαση σας και αφορά την απαγόρευση όπως τονίζεται,  επ΄αμοιβαιότητι,  των ηγουμένων και λοιπών αγιορειτών πατέρων να επισκέπτονται τας επαρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εμείς ,δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια περί  των κανονιστικών αλλά και των εκκλησιαστικών πραγμάτων ώστε να σας υποδείξουμε τι πρέπει να κάνατε εν προκειμένω.

Εμείς όμως,  ξέρουμε ότι ο Σύλλογος μας αριθμεί  δύο χιλιάδες τριακόσιες (2.300) πολύτεκνες  οικογένειες  με συνολικό αριθμών ανθρώπων  περί τις  δέκα πέντε χιλιάδες (15.000).

Εμείς όμως , γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο περί τις  εκατό οικογένειες εδώ στον νομό της Δράμας αποκτούσαν τέταρτο (4ο) παιδί και ονομάζονταν  πολύτεκνοι πριν εποχής μνημονίων.

Εμείς  όμως ,στην περίοδο των μνημονίων νοιώθουμε την μείωση των γεννήσεων που τον προηγούμενο χρόνο έφτασε να γίνουν νέες πολύτεκνες οικογένειες ΜΟΝΟ  είκοσι εννέα (29) τον αριθμό  σ ένα νομό με εκατό χιλιάδες (100.000) πληθυσμό .

Εμείς όμως, πιστεύουμε ότι η πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει και δεν ενδιαφέρεται πλέον εάν θα γεννηθούν ΕΛΛΗΝΕΣ –ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ  το γένος , διότι με όλα τα μέτρα και τους νόμους που ψήφισε μέχρι σήμερα  αποδεικνύει την  αντιπολυτεκνική τακτική της και πολιτική που ακολουθεί στο μέγα θέμα της υπογεννητικότητας δημιουργώντας δημογραφική κατάρρευση στην Πατρίδα μας , εκτελώντας λευκή αθέατη γενοκτονία των Ελλήνων.

Εμείς ,όσο και οι υπόλοιποι Σύλλογοι της Ελλάδος , κάθε χρόνο διοργανώνουμε ετήσιες  εκδηλώσεις βράβευσης  τόσο των νέων  μητέρων που αποκτούσαν τέταρτο παιδί και πλέον   αλλά και των πολύτεκνων παιδιών που αρίστευαν στα γυμνάσια και λύκεια καθώς και των παιδιών που εισέρχονταν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ , στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές της Ελλάδος . Στις εκδηλώσεις αυτές  πέραν του τιμητικού επαίνου δίναμε και χρηματικό βραβείο σε κάθε μαθητή και σπουδαστή  ανάλογα με τα οικονομικά του κάθε συλλόγου.

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό τιμούμε την προσπάθεια της κάθε μάνας και των παιδιών για τον αγώνα τους  αλλά και τους  προβάλλουμε ως παράδειγμα στην κοινωνία για να δώσουμε κίνητρο αφ ενός να αυξηθούν οι γεννήσεις ,αφ ετέρου να κάνουμε τα παιδιά να έχουν ενδιαφέρον για μάθηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Διαπιστώσαμε ότι τα τελευταία τέσσερα (4) σκληρά  χρόνια των μνημονίων  δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε αυτές τις εκδηλώσεις και σταδιακά θα τις σταματούσαμε λόγω έλλειψης χρημάτων .

Όμως η Κυρία Θεοτόκος η Παναγία μας η Μητέρα  όλων των μητέρων και προστάτιδα των  παιδιών   είχε άλλα σχέδια.

Έστειλε μήνυμα  στον Γέροντα π. Εφραίμ  Ηγούμενο της  Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου   κατά τον  μοναχισμό λογισμό  και του είπε βγες από το Άγιον  Όρος και πήγαινε στην Ελλάδα  να στηρίξεις τις πολύτεκνες οικογένειες και τα παιδιά τους που λόγω της οικονομικής κρίσης υποφέρουν, αλλά και για ένα μεγαλύτερο λόγο να γεννηθούν Έλληνες, όντας και ο γέροντας τέκνο  υπερπολύτεκνης οικογένειας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια νοιώθουμε την παρουσία της  Μητέρας μας της Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας  δια του πατρός Εφραίμ  Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου να μας στηρίζει οικονομικά με αρκετές χιλιάδες ευρώ  ως βραβεία στις νέες Μητέρες και πολύτεκνους φοιτητές αλλά και πνευματικά με τις νουθεσίες και ομιλίες του .

Μακαριώτατε  διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των πολύτεκνων οικογενειών του Συλλόγου μας σας παρακαλούμε να  επανεξετάσετε την απόφαση της Ιεραρχίας και πιστεύουμε ότι θα άρετε το πνευματικό εμπάργκο    που επεβλήθη στους Αγιορείτες Πατέρες.

Με την παράκληση αυτή αλλά και με πολλή προσευχή θα είμαστε πνευματικά μαζί σας ώστε να σας φωτίσει  Η Θεοτόκος Παναγία μας να πράξετε το θεάρεστο.

Εμείς εφ’ ώ ετάχθημεν, δεν θα γίνουμε ριψάσπιδες αλλά εάν χρειαστεί θα διεκδικήσουμε δυναμικά με την παρουσία μας  έξωθεν της  Ιεράς Συνόδου αυτά που αποφάσισε να μας χορηγεί η Παναγία μας δια του Πατρός Εφραίμ. Σε αντίθετη περίπτωση να αναλάβετε εσείς το διακόνημα αυτό.

Ασπαζόμενοι της δεξιάς σας ζητούμε έλεος και ευλογία πρώτα από τον Θεό και κατόπιν από εσάς.                                                            

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Σμολοκτός                                                           Στάικος Αντώνιος