Μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων

1 Αυγούστου 2018

Αξιότιμη

Κυρία Έφη Αχτσιόγλου

Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και

Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Σταδίου 29, Τ.Κ. 101 10 Αθήνα

ΘΕΜΑ: Μειωμένα εισιτήρια πολυτέκνων

 

Κυρία Υπουργέ,

1. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της 10/4/2018 ( https://left.gr/news/egkrithike-kondyli-gia-tin-kalypsi-tis-dapanis-metakinisis-polyteknon-kai-amea ): «Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 585.000 ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου».

2. Ωστόσο, η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, που εκπροσωπεί Πανελλαδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, επί συνεχείς ημέρες γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων πολυτέκνων οικογενειών που διαμένουν στην Αττική, ότι ο ΟΑΣΑ δεν τους εκδίδει μειωμένα εισιτήρια σε ποσοστό μείωσης κομίστρου 50%, καίτοι μεταβαίνουν στα εκδοτήριά του αυτοπροσώπως και επιδεικνύουν την πολυτεκνική τους ταυτότητα που είναι θεωρημένη και βρίσκεται σε ισχύ.

Ο ΟΑΣΑ ισχυρίζεται ότι δεν εκδίδει μειωμένα εισιτήρια για τις πολύτεκνες οικογένειες, επειδή δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ αυτού και του Υπουργείου σας.

3. Επειδή οι πολύτεκνοι του Λεκανοπεδίου είναι ανάστατοι και βρίσκονται σε αναβρασμό, αφού η άρνηση έκδοσης των μειωμένων εισιτηρίων για αυτούς συμβαίνει για πρώτη φορά, σας παρακαλούμε, Κυρία Υπουργέ, όπως επιληφθείτε άμεσα για την απρόσκοπτη συνέχιση τόσο της έκδοσης μεμονωμένων εισιτηρίων όσο και προσωποποιημένων καρτών μειωμένου κομίστρου.

Κοινοποίηση: ΟΑΣΑ Μετσόβου 15 106 82 Αθήνα

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γεν. Γραμματέας                     Ο Διευθυντής

Βασίλειος Θεοτοκάτος             Εμμανουήλ Χρυσόγελος                 Χαρ. Παύλος