ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/08/2018

1 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα είναι Υπό Δημογραφική Κατάρρευση

Ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των Συλλόγων Πολυτέκνων όλης της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/08/2018 στο Ηράκλειο Παγκρήτια Συνάντηση των Διοικητικών τους Συμβουλίων προκειμένου να πιέσουμε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση να ανοίξουν τις κομματικές τους κεραίες και να αφουγκραστούν το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Η ραγδαία μείωση γεννήσεων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κατά 24%, σε συνδυασμό με το αυξημένο ποσοστό ηλικιωμένων- άνω των 65 ετών- στο 21% ,δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, αφού ο πληθυσμός τα επόμενα χρόνια θα φτάσει τα 8 εκατομμύρια συμφώνα με τις μελέτες της ΕΛΣΤΑΤ.

Από την άλλη πλευρά η Δημογραφική έκρηξη στην Τουρκία, ανεβαίνει σταθερά στα 84 εκατομμύρια και σε παραγωγική ηλικία του πληθυσμού με μέσο όρο τα 31 έτη.

Αυτή η εξέλιξη θα πρέπει να μας ανησυχεί, αφού η πληθυσμιακή αύξηση της Γείτονος θα δημιουργήσει μια ανθρώπινη πλημμυρίδα που θα ανατρέψει κάθε Δημογραφική Ισορροπία και θα απειλήσει άμεσα την Εθνική μας Κυριαρχία.

Στην Παγκρήτια συνάντηση έγινε εκτενής ανάλυση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ηρακλείου, Παρασύρη Γεώργιο, που τόνισε την αναγκαιότητα να θεσπιστούν μέτρα τόνωσης της Υπογεννητικότητας , πριν έρθει η δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

Στη συνάντηση Συμμετείχαν, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Σητείας , Ιεράπετρας , ενώ παρόντες ήταν και οι εκπρόσωποι Ρεθύμνου και Χανίων.

Τον Άγιο Νικόλαο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Γενειατάκης και ο ταμίας Νίκος Σκουλικάρης , οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη παροχής γενναίων οικονομικών και φορολογικών κινήτρων σε Πολύτεκνες οικογένειες, επαναφορά της ισόβιας σύνταξης, με προτεραιότητα στον επαναπατρισμό των νέων μας που έφυγαν για το εξωτερικό κατά τη διάρκεια της κρίσης, αφού κάθε αύξηση κατά 1% του πληθυσμού οδηγεί σε κατά κεφαλή αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4%.

Επίσης, προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Λασιθίου κος Μανόλης Θραψανιώτης ,που τόνισε ότι η Δημογραφική Κατάρρευση έχει Ευρωπαϊκές διαστάσεις, και θα πρέπει να υιοθετηθούν σταθερές και διαχρονικές πολιτικές ενίσχυσης της Υπογεννητικότητας, με δημιουργία περισσότερων κοινωνικών παροχών στους Έλληνες που επιλέγουν να κάνουν οικογένεια.

Παράλληλα, ο Βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης εκφράζοντας την πολιτική του κόμματός του δήλωσε στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας με επαναπατρισμό των νέων που έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Ο Μανόλης Συντιχάκης Βουλευτής Ηρακλείου από το Κομουνιστικό κόμμα ,μέλος της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για το δημογραφικό πρόβλημα, θεώρησε την πολιτική ευθύνη διαχρονική , αφού έχουν χειροτερέψει οι όροι ζωής στη χώρα μας και πρέπει να δοθούν κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες.

Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου .

Όσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το θέμα κατάργησης της ισόβιας σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας , δυστυχώς η απόφαση 719/2018 ΣτΕ ορίζει ότι η κατάργησή της δεν αντίκειται στο Σύνταγμα, που σημαίνει ότι αναδρομικά ισόβιας σύνταξης από το 2012 δεν μπορούν να δικαιωθούν οι πολύτεκνες μητέρες.

Γενικό πάντως συμπέρασμα με τα αιτήματα που δόθηκαν στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, εν όψει της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης και των μέτρων που εξαγγέλλονται είναι:

1. η ανάγκη επαναχορήγησης της ισόβιας σύνταξης της Πολύτεκνης μητέρας
2. επαναχορήγηση πολυτεκνικών επιδομάτων όπως γινόταν μέχρι το 2009
3. εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ της πρώτης κατοικίας 
4. Αύξηση του αφορολόγητου ορίου αφού η εξοντωτική φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων τους αναγκάζει να πληρώνουν φόρο για εισόδημα που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας.
5. Εξαίρεση πρώτης κατοικίας των Πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς 
6. Απαλλαγή των ελεύθερων επαγγελματιών από το τέλος επιτηδεύματος 
7. Καμιά πλέον μείωση συντάξεων σε Έλληνα Πολύτεκνο ή μή.

Δηλώνουμε ότι ο Αγώνας μας στη δικαίωση των Πολυτέκνων, και στην αποτροπή του 
αφανισμού του έθνους μας θα παραμείνει διαχρονικά πρώτη προτεραιότητα.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ