ΒΡΑΒΕΥΣΗ Πολύτεκνων Μητέρων Φοιτητών από τον π. Εφραίμ Ηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

9 Δεκεμβρίου 2018

Δελτίο Τύπου

Σας ανακοινώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Δράμας η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ο Σύλλογος Πολυτέκνων Δράμας πραγματοποιήσαμε την ετήσια εκδήλωση βράβευσης μαθητών σπουδαστών και πολύτεκνων Μητέρων στις 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας. Στην τελετή απονεμήθηκαν διακόσια (200) χρηματικά βραβεία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ προς αριστεύσαντες μαθητές και εισαχθέντες σπουδαστές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε τριάντα τρείς(33)νέες πολύτεκνες Μητέρες .Τίμησαν με την παρουσία τους τιμηθέντες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ Παύλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ Ανάργυρος Πατακάκης, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ Γεωργιτσόπουλος Χρήστος κ Λιθηρόπουλος Χρήστος, ο πρώην Δήμαρχος Σιταγρών και Γραμματέας της ΠΕΔ κ. Αθανασιάδης Θεόδωρος , ο πρώην Νομάρχης, και βουλευτής Δράμας κ . Ευμοιρίδης Κωνσταντίνος, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας υποψήφιος εκ νέου Δήμαρχος Δράμας και πρώην Βουλευτής Δράμας κ. Χαρακίδης Κυριάκος . ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργιάδης Στέφανος, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Φωτολίβους κ. Σταυρίδης Μάρκος, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δράμας κ. Δαδούδης Κωνσταντίνος ο εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ Κ.Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος , οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Καβάλας, Έδεσσας , Ξάνθης, Καρδίτσας, Φλώρινας, Πρόεδροι Πολιτιστικών Σωματείων ,πρώην πρόεδροι του Συλλόγου μας, η πρόεδρος της Ένωσης Κυρίων Δράμας, φίλοι και πολύτεκνες οικογένειες και τέλος κατορθώσαμε να μην μας χωρά το αμφιθέατρο χωρητικότητες 500 ατόμων με συνέπεια να είναι γεμάτο και το φουαγέ του αμφιθεάτρου. Σας ευχαριστούμε που με τη παρουσία σας τιμήσατε την Πολύτεκνη οικογένεια.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Δράμας κ. Σμολοκτός Νικόλαος αναφέρει τα παρακάτω:

ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ ΧΑΙΡΕΤΕ

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους που είστε μαζί μας σήμερα σ αυτή την όμορφη τελετή. Σεβασμιότατε Μητροπολίτα Πάτερ άγιε και Δέσποτα, Εντιμότατε  Πανοσιολογιότατε άγιε καθηγούμενε της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου γέροντα κ. Εφραίμ. Εκλαμπρότατοι άρχοντες  εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί συνάδελφοι Πρόεδροι Πολυτέκνων από όλη την Μακεδονία την Θράκη και την Καρδίτσα. Αγαπητοί συνάδελφοι στον Α και Β βαθμό αυτοδιοίκησης  ,Αγαπητά μας παιδιά ,Κυρίες και Κύριοι γονείς και φίλοι των Πολυτέκνων. Πριν ξεκινήσουμε  την τυπική διαδικασία των προσφωνήσεων  και στην συνέχεια της εκδήλωσης μας θα ακούσουμε πρώτα μερικά μελωδήματα από την όμορφη νεανική χορωδία των κατηχητικών σχολείων της Θεοσώστου Μητροπόλεως που είναι σήμερα εδώ με τις ευλογίες του Δεσπότη μας κ.κ. Παύλου. Ειρήσθω εν παρώδο τα περισσότερα παιδιά της χορωδίας είναι από πολύτεκνες οικογένειες. Λέγω λοιπόν ότι ακούγοντας τα μελωδήματα να προετοιμάσουμε την.

ψυχή μας ευήκοα και μετά την καρδία μας ώστε ο Θείος Λόγος που θα μας απευθύνει ο χαρισματικός άγιος γέροντας και καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ να εισέλθει στα φύλλα της καρδίας μας και ως δώρο ημών και υμών από τον Πανάγιο Θεό μας με τις ευχές της υπέρ αγίας Θεοτόκου και Βηματάρισσας της Μονής. ‘Έτσι λοιπόν να νοιώσουμε την παρουσία της εδώ και να μας προστατεύει όπως πρόσφατα προστάτευσε τον γέροντα μας σε τροχαίο ατύχημα ενεργώντας θαυμαστά απέτρεψε να του συμβεί κάτι κακό στον ίδιο και στην συνοδείας του που εκτελούσαν  πνευματική φιλανθρωπική και ιεραποστολική αποστολή στην Ήπειρο. Λοιπόν  ας ακούσουμε τα παιδιά της χορωδίας.

 

Η χορωδία μας τραγούδησε τα μελωδήματα. 1. Μητέρα Μεγαλόψυχη, 2. Ας ψιθυρίσει έλεος, 3.Μακεδονία του Χριστού , 4. Βήμα μετέωρο. Εμείς παιδιά να σας ευχαριστούμε για την άψογη εκτέλεση των τραγουδιών καθώς επίσης και την Δίς Ζαχαράκη για την άριστη οργάνωση και παρουσίαση.
ΣΕΒΑΣΜΙΌΤΑΤΕ πάτερ και Δέσποτα ο υποφαινόμενος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των δύο χιλιάδων τριακοσίων Πολύτεκνων οικογενειών που αριθμούν περί τα 15.000 μέλη, σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας διότι εδώ και τέσσερα(4) χρόνια καλείτε τον άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στην Ιερά Μητρόπολη μας ώστε να ενισχύσει πνευματικά αλλά και με χρηματικά βραβεία τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που αριστεύουν και εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις Μητέρες που απέκτησαν 4ο, 5ο ,6ο ,7ο, 8ο, 9ο παιδί. Αλλά πέρα από την ενέργεια σας αυτή η αγάπη σας φτάνει και στο κατώφλι της ανήμπορης και πάσχουσας πνευματικά και οικονομικά πολύτεκνης οικογένειας κάθε φορά όποτε και όταν σας ζητηθεί επεμβαίνετε αθορύβως και διακριτικά και με τον τρόπο αυτό έχετε αποτρέψει οικογενειακές τραγωδίες .Σας ευχαριστούμε και σας τιμούμε από καρδίας.

Άγιε καθ ηγούμενε της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κλίνουμε γόνυ μετανοίας και ευλάβειας στο πρόσωπο σας και στους αδελφούς σας μοναχούς της Ιεράς Κοινότητας της Μονής σας. Ο Λόγος είναι ότι μετά προθυμίας και αγογγύστως σε κάθε κάλεσμα μας ανταποκρίνεστε μετά προθυμίας ώστε να μας παρέχετε πνευματική και φιλανθρωπική ευλογία. Ευχόμαστε η Παναγία η Βηματάρισσα να σας οδηγεί επ έργω αγαθό και να σας προστατεύει αεί. Σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά που και φέτος είστε μαζί μας εδώ στο κατάμεστο αμφιθέατρο της νομαρχίας Δράμας για να βραβεύσετε και πάλι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αρίστευσαν στα γυμνάσια και λύκεια του νομού Δράμας ,αλλά και όλες τις Μητέρες που απέκτησαν 4ο και ούτω καθ εξής παιδί. Στα δέκα (10) αυτά χρόνια των μνημονίων βιώνουμε την εξαθλίωση και την ταπείνωση ως Έλληνες από τους εκάστοτε κυβερνώντες πολιτικούς που ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν τα επαίσχυντα νομοσχέδια με τα οποία εκτελούν γενοκτονία στο γένος των Ελλήνων. Το δημογραφικά πρόβλημα της χώρας είναι κάρβουνο που καίει αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται να το επιλύσει δίνοντας γενναία κίνητρα στα νέα ζευγάρια ώστε να αποκτήσουν παιδιά. Το δημογραφικό ως άλλη πληγή του Φαραώ τείνει να μας εξαφανίσει εμάς τους νεοέλληνες οι οποίοι ζούμε μακρά της πίστεως και της ομολογίας προς τον Τριαδικό Θεό. Τελικά πιστεύω ότι το δημογραφικό είναι ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει στα επόμενα. χρόνια ώστε στα επόμενα σαράντα (40) χρόνια οι Έλληνες θα που θα κατοικούν στην σημερινή Ελλάδα θα είναι περί τα τα τέσσερα (4.000.000 ). Σας καλωσορίζουμε με σεβασμό και αγάπη

Στην προσφώνηση προς τους εντιμότατους καλεσμένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου είπε : Κύριε αντιπεριφερειάρχη , κύριοι Θεματικοί και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι σύμβουλοι α και β βαθμού αυτοδιοίκησης , εκπρόσωπε της αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας ,κύριε Διοικητά της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κύριοι πρώην βουλευτές και πρώην Νομάρχη Δράμας, κύριε πρόεδρε του επιμελητηρίου Δράμας, κύριοι Πρόεδροι των Πολυτεκνικών Συλλόγων ο εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ Κ.Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος , οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Αλεξανδρούπολης κ.Πετροπούλου Αγάπη, Θεσσαλονίκης κ. Θεοτοκάτος Ερωτόκριτος, Κοζάνης κ, Ιωαννίδης Κυριάκος, Καβάλας κ Βοίδης Ιωάννης , Έδεσσας κ. Αποστολίδης Αθανάσιος , Ξάνθης κ. Χατζηγεωργίου Δημήτριος, Καρδίτσας κ. Ουρανία Σουφλά , Φλώρινας Πατέρας Σωτήριος, Σερρών κ. Μπιριντζής Ξενοφών , Διευθυντές Σχολείων και Δάσκαλοι των Μαθητών, Πρόεδροι Πολιτιστικών Σωματείων ,πρώην πρόεδροι του Συλλόγου μας, η πρόεδρος της Ένωσης Κυρίων Δράμας, κύριοι πρόεδροι πολιτιστικών σωματείων και οργανισμών κυρίες και κύριοι , αγαπητά μας παιδιά φίλοι και γονείς των παιδιών , συνάδελφοι πολύτεκνοι. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Δράμας όπου θα βραβεύσουμε τους προαναφερθέντας, σε σας απονείμουμε τις ευχαριστίες μας και σας ευχόμαστε να έχετε πάντα επιτυχίες προσωπικές και οικογενειακές , με την παρουσία σας τελικά στηρίζετε την πολύτεκνη οικογένεια που είναι η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού γένους. φίλοι και πολύτεκνες οικογένειες και τέλος κατορθώσαμε να μην μας χωρά το αμφιθέατρο χωρητικότητες 500 ατόμων με συνέπεια να είναι γεμάτο και το φουαγέ του αμφιθεάτρου. Σας ευχαριστούμε που με τη παρουσία σας τιμήσατε την Πολύτεκνη οικογένεια ,που είναι η ραχοκοκαλιά του Ελληνικού γένους.

(ΥΓ) φωτογραφίες και ρεπορτάζ μπορείτε να δείτε στις ιστοσελίδες του συλλόγου μας.

και στο https://www.facebook.com/nikosmoloktos.

http://www.pemptousia.gr/video/ap-ta-pio-agapita-diakonimata-tis-monis-vatopediou-i-stirixi-tis-politeknis-ikogenias/?fbclid=IwAR1k7Ul3Aw07qcgLVFeip