Η απάντηση της υποψηφίας βουλευτή ΝΔ κ. Τσιαμούρα Γιώτα.

27 Ιουνίου 2019

Αγαπητοί κύριοι ,

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Με χαρά πήρα το μέιλ σας.

Θα σας απαντήσω πολύ ειλικρινά ως Ελληνίδα πάνω από όλα και Όχι ως Πολιτικός  διότι δεν είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος με ήθος που βλέπω τη πόλη μου και τη χώρα μου να κινδυνεύουν και θα ήθελα να μπορέσω να συμβάλλω στην ανατροπή αυτής της αρνητικής κατάστασης. Το θέμα της Ελλάδας που γερνάει και το γεγονός ότι σε λίγα Χρόνια θα ήμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα είναι για μένα προτεραιότητα . Πρέπει να λυθεί ! Και σίγουρα δεν θα λυθεί με την είσοδο των προσφύγων όπως μας είπε το κυβερνών κόμμα !!!!Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες όπως σας τις παραθέτω κάτωθι : ‘Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας Η οικογένεια και τα παιδιά μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Οι νέες οικογένειες και οι εργαζόμενοι γονείς περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Κάποιοι νέοι έφυγαν και κάνουν τις οικογένειές τους στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα μειώνονται και οι γεννήσεις. Το δημογραφικό εξελίσσεται σε μεγάλη εθνική απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση.  Γι’ αυτό πιστεύουμε πως πρέπει να βοηθάμε όσους θέλουν να κάνουν οικογένεια, να υποστηρίζουμε τους νέους γονείς, να προσφέρουμε στα παιδιά μας ποιοτική παιδεία και φροντίδα στα πρώτα τους βήματα.

Για το σκοπό αυτό:

Καθιερώνουμε επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα.

Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά €1.000 για κάθε παιδί.

Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018 (ν. 4512/2018).

Δεσμευόμαστε πως κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού: Για κάθε παιδί που δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, χορηγούμε μηνιαίο κουπόνι €180, για χρήση σε βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής των γονέων.

Επεκτείνουμε το ωράριο των παιδικών σταθμών, με ποιοτικό πρόγραμμα και τις κατάλληλες υποδομές, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.

Ενισχύουμε τα ολοήμερα σχολεία, με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης.

Οι εργαζόμενες μητέρες επιλέγουν οι ίδιες το χρόνο κατά τον οποίο θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας.

Ιδρύουμε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας. Όπως καταλαβαίνετε είναι σαφές ότι ο πρόεδρος δεσμεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όσον αφορά εμένα σαφέστατα θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες για τα 16 πρώτα ερωτήματα σας με τα οποία συμφωνώ και σαφέστατα θα Είμαι σε πλήρη και συνεχή επικοινωνία με το σύλλογο διότι εσείς γνωρίζετε τι πρέπει να διεκδικήσουμε. Επομένως , δεν θα σας δώσω βαρύγδουπες υποσχέσεις. Σας δίνω το λόγο μου ότι όλα τα αιτήματα σας θα φτάνουν στη Βουλή. Τα πράγματα είναι απλά. Τα νέα ζευγάρια φοβούνται ακόμα και να παντρευτούν. Ποσό μάλλον να κάνουν παιδιά. Για να αλλάξει αυτό πρέπει να αισθανθούν σιγουριά ! Σιγουριά ότι θα μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς και οτι θα μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους , να τα μορφώσουν να τα ‘αποκαταστήσουν να τα προικίσουν.

Ναι τολμώ να χρησιμοποιήσω αυτές τις λέξεις γιατί έτσι είναι. Οι Έλληνες είμαστε παραδοσιακοί , η οικογένεια είναι για  μας το πιο σημαντικό πράγμα στο κόσμο. ! Είμαστε παραδοσιακοί και θέλω να συνεχίσουμε να είμαστε παραδοσιακοί !

Με εκτίμηση

Τσιαμουρα Γιωτα

Υποψήφια βουλευτης Δραμας ΝΔ.