Η Απάντηση του Υποψ Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Δράμας κ Νικολαΐδη Αναστασίου

2 Ιουλίου 2019

 

 

alt

Αξιότιμα μέλη του Συλλόγου Πολυτέκνων,

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μελέτησα το περιεχόμενο της επιστολής σας, καθώς και τις προτάσεις σας για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας.

Προσωπικά θεωρώ ότι τόσο το δημογραφικό όσο και η φυγή των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό (brain drain) αποτελούν καίρια ζητήματα εθνικού χαρακτήρα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε άμεση προτεραιότητα, ει δυνατόν και στο πλαίσιο ευρύτερης εθνικής συνεννόησης, από το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Κίνημα Αλλαγής και η Πρόεδρός του κ. Φώφη Γεννηματά έχουν καταθέσει στο δημόσιο διάλογο πλήρη δέσμη μέτρων για τη στήριξη της οικογένειας και για το δημογραφικό, ενώ έχουν ληφθεί και οι αντίστοιχες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Τα όσα περιλαμβάνονται στην πρότασή μας έχουν διατυπωθεί και έχουν αναλυθεί δημόσια από την κ. Γεννηματά και είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο, για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί αναλυτικά επ’ αυτών.

Μέσα από αυτήν την επικοινωνία, θα ήθελα να γνωρίζετε ότι έχοντας μεγαλώσει σε τρίτεκνη οικογένεια και όντας ο ίδιος πατέρας τριών παιδιών, κατανοώ απόλυτα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικογένεια και είμαι έτοιμος να παλέψω για ένα κοινωνικό κράτος που θα στηρίζει την απόκτηση παιδιών και δεν θα λειτουργεί ως τροχοπέδη.

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Τόσα χρόνια ακούσαμε πολλά, αλλά ελάχιστα έγιναν πράξη. Ήρθε η ώρα να πετύχουμε περισσότερα, αλλά με λιγότερα λόγια.

Θέλω να γνωρίζετε ότι από όποια θέση κι αν με κατατάξουν οι συμπολίτες μας, θα είμαι στο πλευρό του Συλλόγου σας, αμέριστος συμπαραστάτης στις διεκδικήσεις σας και σύμμαχος στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια.

Νικολαΐδης Αναστάσιος

Υπ. Βουλευτής Δράμας