Επίδομα παιδιού -Γ’ δόση: Τι συνέβη με όσους δεν πληρώθηκαν

27 Ιουλίου 2019

Kατά την τελευταία πληρωμή του επιδόματος παιδιού (Γ’ δόση), που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μέχρι 25/7, παρατηρήθηκε ότι σε πολλούς δεν μπήκαν τα χρήματα ή μπήκαν λιγότερα απ’ όσα υπολόγιζαν.

Ο πρώτος λόγος που ίσως να συνέβη αυτό έχει να κάνει με κάποιον «συμψηφισμό» ή αλλαγή κλίμακας.

Ο δεύτερος λόγος πιθανόν να έχει να κάνει με καθυστερήσεις υποβολής δικαιολογητικών-φορολογικών δηλώσεων. Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι, εφόσον καλύπτουν τις προϋποθέσεις, θα λάβουν τα χρήματά τους, αναδρομικά, στην επόμενη δόση, στο τέλος Σεπτεμβρίου, χωρίς να απαιτείται νέα υποβολή Α21.

 

Ο τρίτος και πιο… περίπλοκος λόγος είναι διότι πιθανόν, πολλοί δικαιούχοι έπαψαν να είναι δικαιούχοι, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν αυξημένα εισοδήματα το 2018, σε σχέση με τα εισοδήματα του 2017 που πληρώνονταν μέχρι τώρα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που τους καταβλήθηκαν, καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες» και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι, από χθες βλέπουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους, με κάποιες μικρές καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν ανά τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν απορίες με την καταβολή, μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ για διευκρινήσεις.