ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

26 Νοεμβρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος μας εόρτασε τον προστάτη του Άγιο Στυλιανό στις 26 Νοεμβρίου 2019 στον ιερό Ναό του Άγιο Νικολάου Δράμας με την τέλεση θείας Λειτουργίας και αρτοκλασίας με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.Παύλου.
Παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ Χαραλαμπίδης Α, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Παπαεμμανουήλ Γ, ο Αντιδήμαρχος Προσοτσάνης κ. Κότιος Α, ο πολιτευτής της Ελληνικής Λύσης, κ Κουρτίδης Μ, εκπρόσωπος της βουλευτή Δράμας κ Κεφαλίδου Χ, πρόεδροι σωματείων και φορέων, πολύτεκνες οικογένειες και φίλοι των πολυτέκνων.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παύλος στον λόγο του τόνισε την μεγάλη κοινωνική προσφορά του Συλλόγου πολυτέκνων νομού Δράμας και περιχώρων προς την κοινωνία και τα μέλη του συλλόγου. Επίσης χαρακτήρισε την δημογραφική κρίση που βιώνει η Ελλάδα ως το υπ αριθμόν ένα μέγα πρόβλημα και η υπογεννητικότητα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί από την πολιτεία και να δοθούν κίνητρα στους νέους για να κάνουν οικογένεια. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο της ενορίας του Αγίου Νικολάου αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο για την αγάπη του και την οικονομική προσφορά του στην εκδήλωση.
Εμείς για πολλοστή φορά επισημαίνουμε την αντιδημογραφική πολιτική που ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση και επιπλέον τονίζουμε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση του Δημογραφικού εφιάλτη που βιώνει η Ελλάδα μετά και την κατακλυσμιαία λαθροεισβολή προσφύγων και την αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού.
Δεν παρίσταται καν ανάγκη να επισημανθεί ότι η υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, όταν, για πρώτη φορά πράγματι, οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται από το ΔΝΤ και προφανώς επηρεάζουν ξένους επενδυτές σχετικά με την πρόσβαση της χώρας στις αγορές σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οφείλονται κατά κύριο λόγο στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τις συνέπειες από τη γήρανση του πληθυσμού. Είναι προφανές ότι η ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει, εφόσον εξακολουθεί να συντελείται δημογραφική κατάρρευση στη χώρα.
Ο πληθυσμός μιας χώρας θεωρείται γηρασμένος όταν το ποσοστό των ηλικιωμένων (δηλ. όσων είναι των 65 ετών) υπερβαίνει το 10% του συνολικού πληθυσμού. Η Ελλάς είναι η 2η πλέον γηρασμένη χώρα στην Ε.Ε. των 28 κρατών μελών, μετά την Ιταλία, με το ποσοστό των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών να έχει φθάσει στο 21%!!
Η συγκράτηση όμως της μείωσης του πληθυσμού απαιτεί την αύξηση του αριθμού των πολυτέκνων οικογενειών, δηλαδή με 4 ή περισσότερα παιδιά διότι: τα δύο πρώτα παιδιά αποτελούν αναπλήρωση των γονέων, το 3ο παιδί αναπληρώνει το 2ο παιδί που δεν έχουν όσοι αποκτούν ένα μόνο, και το 4ο παιδί αναπληρώνει (μαζί με το 3ο παιδί) τους άτεκνους συζύγους. Για τον απλό και προφανή αυτό λόγο, οι πολύτεκνοι (με 4 ή περισσότερα παιδιά) πρέπει να ενισχυθούν και να αυξηθούν.
Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «Πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος» αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και ως εκ τούτου τα υπέρ των πολυτέκνων ευεργετήματα και μέτρα δεν πρέπει να περιορίζονται μόνο σε όσες πολύτεκνες οικογένειες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, άλλως αυτά δεν πρόκειται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
Πρέπει να δοθούν ισχυρά οικονομικά κίνητρα από την πολιτεία στην προσπάθεια των νέων που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν παιδιά.
Η ΑΣΠΕ και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων ως επίσημοι κοινωνικοί εταίροι με μεγάλη τεχνογνωσία στα θέματα οικογένειας και δημογραφίας, είναι έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Κυβέρνηση για την ανατροπή της δημογραφικής κατάρρευσης της Χώρας μας.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Σμολοκτός Νικόλαος Στάικος Αντώνιος