Βράβευση Πολύτεκνων Μαθητών σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αρχιμήδης -Ευκλείδης.

26 Φεβρουαρίου 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των πολύτεκνων οικογενειών που τα παιδιά τους συμμετείχαν σε Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό και διακριθήκαν, εκφράζουν την ευαρέσκεια τους διότι και φέτος η χρονιά άρχισε καρποφόρα με την εκπροσώπηση της Δράμας στα εθνικά επιστημονικά δρώμενα καθώς προσέφερε έξι επιτυχόντες και τρία βραβεία στους εθνικούς μαθηματικούς διαγωνισμούς ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ (προκριματική φάση) και ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ (τελική φάση) που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιανουαρίου και 22 Φεβρουαρίου 2020 αντίστοιχα. Οι επιτυχόντες/βραβευθέντες μαθητές είναι οι εξής:

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

Φωτιάδης Πρόδρομος, Γ΄ Γυμνασίου, Μουσικό Σχολείο Δράμας, 1ο βραβείο

Κουγιουμτζής Ιορδάνης, Β’ Λυκείου, 3οΓΕΛ Δράμας

Φωτιάδης Θεοδόσιος, Β΄ Λυκείου, Μουσικό Σχολείο Δράμας, 3ο βραβείο

Δάλλας Αλέξανδρος, Γ’ Λυκείου, 4οΓΕΛ Δράμας

Κωνσταντινίδης Μαυρουδής, Γ΄ Λυκείου,4ο ΓΕΛ Δράμας

Παζούλη Δήμητρα, Γ΄ Λυκείου, 3ο ΓΕΛ Δράμα

ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ

Φωτιάδης Πρόδρομος, Γ΄ Γυμνασίου, Μουσικό Σχολείο Δράμας, 1ο βραβείο. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές Κωνσταντινίδης Μαυρουδής, Φωτιάδης Θεοδόσιος και Φωτιάδης Πρόδρομος αποτελούν παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, γι’ αυτό και ενισχύθηκαν οικονομικά από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Δράμας «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους. Στην τελική φάση του διαγωνισμού διακρίθηκε ο Φωτιάδης Πρόδρομος με 1ο βραβείο κάνοντας την Δράμα περήφανη. Αυτό που τώρα περιμένουμε είναι να καταφέρει να συμμετάσχει στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην Ρουμανία τον προσεχή Μάϊο.

Τα σχετικά προκριματικά θα δοθούν στις 11 Απριλίου 2020. Πρόδρομε καλή επιτυχία!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ο Γενικός Γραμματέας

Νικόλαος Σμολοκτός Αντώνιος Στάϊκος

 

http://www.proinos-typos.gr/1o-vravio-katektise-ke-fetos-o-draminos-mathitis-prodromos-fotiadis-%E2%96%BA-h-ikogenia-fotiadi-milai-ston-p-t/?fbclid=IwAR20cNMCWOQqob1EnmlV

.

Οι έξι δραμινοί μαθητές στο Νέο Χημείο (Αθήνα) λίγο πριν τον τελικό του ΑΡΧΙΜΗΔΗ.

Τα βραβευθέντα αδέλφια Φωτιάδης Θεοδόσιος (δεξιά) και Φωτιάδης Πρόδρομος (αριστερά), παιδιά υπερπολύτεκνης οικογένειας.