Επιστολή Διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημωφέλειας Δήμου Καβάλας.

2 Ιουλίου 2022
 

   ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου Δημωφέλειας Δήμου Καβάλας.

   ΚΟΙΝ  : 1.   Βουλευτή ΝΔ Δράμας κ Μπλούχο Κωνσταντίνο.

              : 2.   Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος

                3.   Σύλλογο Πολυτέκνων νομού Καβάλας.

                      Αξιότιμε κ Πρόεδρε.

            1.   Σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την είσοδο των Πολυτέκνων οικογενειών στο πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων. Όπως γνωρίζεται πάρα πολλές πολύτεκνες οικογένειες από τον νομό Δράμας επισκέπτονται συχνά πυκνά το θεραπευτήριο σας για αποκατάσταση της υγείας τους.

            2.   Πρόσφατα περιήλθαν σε γνώση του Προέδρου του Συλλόγου μας πολλές διαμαρτυρίες από τους πολυτέκνους που επισκέπτονται το θεραπευτήριο σχετικά με την κατάργηση του μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου εισόδου. Έτσι αναγκάζονται να υποβάλλονται σε πολλά έξοδα σε καύσιμα (πήγαινε- έλα ) οι άνθρωποι που έδωσαν στην πατρίδα πολλά παιδιά και τώρα απόμαχοι της ζωής να αντιμετωπίζουν την απαξίωση της πολιτείας και στην παρούσα στιγμή με την αυξημένη τιμή στο εισιτήριο εισόδου.  Σύμφωνα με  τις διατάξεις του Συντάγματος και ειδικότερα την παρ. 2 του άρθρου 21 αυτού, που ορίζει ρητά πως οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος. Επίσης στον Κώδικα Δήμων άρθρο 202 ,γίνεται μνεία σχετικά με τις ελαφρύνσεις που μπορούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκηση να παρέχουν στις Πολύτεκνες οικογένειες.

              3.   Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των πολύτεκνων οικογενειών του νομού Δράμας, σας παρακαλούμε να επιφέρεται διόρθωση στην πρόσφατη απόφαση σας και να επανέλθει σε ισχύ έκπτωση 50% σ όλους τους πολυτέκνους και τα τέκνα αυτών, που σύμφωνα με τον νόμο 3454/2006 οι πολύτεκνοι φέρουν την ιδιότητα του πολυτέκνου μέχρι θανάτου και συνεπώς έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα και τα τέκνα τους

              4.    Παρακαλούμε τον Κυβερνητικό Βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ Μπλούχο Κωνσταντίνο να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον για το θέμα που έχει προκύψει.

     5.   Ευχαριστούμε θα περιμένουμε νέας σας.

          Ο                                                          Ο

  Πρόεδρος                                             Γενικός Γραμματέας.

Νικόλαος Σμολοκτός                                Στάϊκος  Αντώνιος