Συγκλονιστική ανάρτηση του Ελον Μασκ για την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα

16 Απριλίου 2024

Την ανησυχία του για το μεγάλο πρόβλημα της υπογεννητικότητας που μαστίζει την Ελλάδα, εξέφρασε μέσω (X) ο μεγιστάνας Ίλον Μασκ.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της Space Χ, προχώρησε σε ανάρτηση αναδημοσιεύοντας άρθρο του «The Peoples Voice» σύμφωνα με το οποίο, οι θάνατοι καταγράφουν μεγάλη αύξηση στη χώρα μας, την ώρα που μειώνονται οι γεννήσεις. Και μπορεί ο συγκεκριμένος ιστότοπος να έχει κατηγορηθεί ότι δημοσιεύει fake news, το δημογραφικό και η συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού είναι πραγματικότητα.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν κατάρρευση του πληθυσμού τους, λόγω των χαμηλών ρυθμών των γεννήσεων» σχολίασε ο Ίλον Μασκ στην ανάρτησή του.

Το δημοσίευμα «The Peoples Voice» αναφέρει ότι το ποσοστό των γεννήσεων στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 30% από το 2011 έως το 2021, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αυξήσεις θανάτων στη χώρα μας, οφείλονται σε παράγοντες όπως ο καρκίνος, η καρδιακή ανεπάρκεια, οι θρομβώσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το 2022 είχαμε μόλις μια γέννηση ανά δύο θανάτους, ενώ εκτιμάται ότι ο πληθυσμός της χώρας θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 1 εκατομμύριο μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

Επιπλέον τονίζεται στο συγκεκριμένο άρθρο: «Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία αναφορά στις θανατηφόρες συνέπειες της εξάπλωσης του εμβολιασμού Covid mRNA το 2021, παρά το γεγονός ότι οι στατιστικές αιφνίδιων και απροσδόκητων θανάτων εκτοξεύονται στα ύψη σε απόλυτο συγχρονισμό με την εξάπλωση».

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Wikipedia, το People’s Voice (πρώην NewsPunch και Your News Wire) είναι ένας ιστότοπος με έδρα το Λος Άντζελες, ο οποίος είναι γνωστό ότι αναπαράγει φάρσες και ψευδείς ειδήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το BuzzFeed News , το τότε NewsPunch ήταν ήταν μια από τις μεγαλύτερες πηγές fake news και πάνω από 80 άρθρα του διαψεύστηκαν την περίοδο 2017-2018. Από πλευράς τους οι ιδιοκτήτες του αρνούνται τις κατηγορίες.

Και μπορεί ο Ίλον Μασκ να έκανε τη γκάφα αναδημοσιεύοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τα μη αξιόπιστα στοιχεία, ωστόσο το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στη χώρα είναι η σκληρή πραγματικότητα. Άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2022 οι γεννήσεις στη χώρα μας ήταν 9.425 λιγότερες από αυτές του προηγούμενου έτους, μειωμένες δηλαδή κατά 11,04%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει να αδιαφορεί για τους σημαντικούς παράγοντες της υπογεννητικότητας όπως η σαρωτική ακρίβεια σε βασικά αγαθά και στέγη, που εμποδίζουν τα νέα ζευγάρια να προχωρήσουν στη δημιουργία οικογένειας.