Και όμως, υπάρχει ελπίς!

13 Σεπτεμβρίου 2011

Διάβασα και ξαναδιάβασα τη δημοσιευμένη στον σημερινό Τύπο [11.09.2011] ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος [ΑΣΠΕ], ώστε να βεβαιωθώ, στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι νοητικές μου δυνάμεις και τα προσωπικά μου βιώματα και παραστάσεις, ότι δεν υπάρχει κάποιο υπονοούμενο. Και τούτο, διότι διακατέχομαι πλέον από απέραντη καχυποψία έχοντας εμπεδώσει πλήρως ότι το κυρίαρχο αξίωμα στην πολιτική ζωή τής χώρας μου είναι : «Κάθε φράση και υποκρισία, κάθε παράγραφος και ψέμμα, κάθε ομιλία και απάτη». Αντελήφθην, λοιπόν, ..

από την ανακοίνωση ότι το μέτρο της επιφύλαξης του 10% των θέσεων πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ-ΤΕΙ υπέρ πολυτέκνων, μουσουλμάνων [αυτό το δεύτερο δεν το εγνώριζα] κ.λπ. ήταν άσχετο, όπως και το 90% των θέσεων, με τη βάση 10, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί κάλλιστα μαθητής διαγωνιζόμενος για το 90% των θέσεων να καταλάβει μία από αυτές, έστω κα αν ο μέσος όρος του βαθμού του είναι 2/20, καθώς επίσης και ότι μαθητής διαγωνιζόμενος για το 10% των θέσεων να καταλάβει μία από αυτές, έστω κα αν ο μέσος όρος του βαθμού του είναι 2/20.

Τί καταμαρτυρεί, λοιπόν, η ΑΣΠΕ στην κ. Διαμαντοπούλου, υπουργό Α-παιδείας και δια βίου ημιμάθειας; Της υπενθυμίζει ότι οι πολύτεκνοι είχαν ζητήσει να μην καταργηθεί το δικαίωμα των επιτυγχανόντων παιδιών τους να μετεγγράφονται από το ίδρυμα της επιτυχίας τους εκτός τόπου κατοικίας τους σε ομοειδές ίδρυμα κείμενο πλησίον του τόπου της κατοικίας τους για προφανείς οικονομικούς λόγους. Η κ. Άννα μας, όμως, έκρινε ότι αυτό δεν είναι σωστό, προφανώς διότι παραβιάζει την αρχή της συνταγματικώς κατοχυρωμένης ισότητος των πολιτών και, έτσι, κατάργησε αυτή τη δυνατότητα που είχαν μέχρι πέρυσι τα τέκνα των πολυτέκνων. Αντιθέτως, η κ. Άννα μας ισορρόπησε την κατάργηση αυτή με την άλλη σοσιαλιστική αρχή της ισότητος, προάγγελος της οποίας υπήρξε η κ. Γιαννάκου [αυτή, την οποίαν απεδοκίμασε το εκλογικό σώμα ως ανάξια να κοσμεί το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλ’ ο κ. Καραμανλής την τοποθέτησε επί κεφαλής του ευρωψηφοδελτίου τής ΝΔ λοιδορώντας έτσι τους ψηφοφόρους της ΝΔ]: όποιος δεν έχει λάβει τη βάση στη βαθμολογία, μπορεί να εισάγεται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και να σπουδάζει, αρκεί να υπάρχουν κενές θέσεις. Λέγουν, όμως, οι πολύτεκνοι: εμείς κ. υπουργέ δεν σας ζητήσαμε να βάζετε στα πανεπιστήμια τα αγράμματα παιδιά μας. Σας ζητήσαμε να βάζετε στα πανεπιστήμια τα παιδιά μας που είναι άξια να εισέλθουν σ’ αυτά και, εφ’ όσον η σχολή επιτυχίας τους βρίσκεται εκτός του τόπου κατοικίας τους, να δικαιούνται μετεγγραφής στην αντίστοιχη σχολή που κείται πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας τους.

Τί λένε με άλλα λόγια οι πολύτεκνοι; Δίνεται η δυνατότητα στο ουχί λαμπρό τέκνο τους να σπουδάσει σε ΑΕΙ, αλλά στερείται το λαμπρό τέκνο τους της δυνατότητας να σπουδάσει σε ΑΕΙ, επειδή – λόγω οικονομικής αδυναμίας – δεν μπορεί να σπουδάσει στη Σχολή που πέτυχε για τον μοναδικό λόγο ότι αυτή η Σχολή βρίσκεται μακράν του τόπου κατοικίας του.

Ομολογώ ότι με κατέπληξε αυτή η θέση των πολυτέκνων. Αντί να χαρούν και αυτοί που μπορούν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ΑΕΙ έχοντας οικτρή βαθμολογία, αυτοί λένε: Θέλουμε τα παιδιά μας να εισάγονται με την ισχύουσα πριμοδότηση του 10%, αλλά εφ’ όσον το αξίζουν. Δεν θέλουμε να σπουδάσουν τα παιδιά μας που δεν το αξίζουν. Εκείνο που ζητούμε, είναι να διατηρηθεί η δυνατότητα των επαξίως εισαγομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ τέκνων μας να μετεγγράφονται σε ΑΕΙ-ΤΕΙ κείμενα πλησίον του τόπου κατοικίας τους. Καταλήγει δε η ανακοίνωσή τους ως εξής κατά λέξη:

«Το μόνον το οποίο έχει να πράξει η κ. Υπουργός, μετά από αυτή την γελοιοποίηση, εξ αιτίας της, του θεσμού των εισαγωγικών εξετάσεων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, είναι να εισέλθει στο γηροκομείο της πολιτικής και εάν δεν το πράξει η ίδια, έχει χρέος να το πράξει ο λαός στις επερχόμενες εκλογές. Οι πολύτεκνοι ένα μόνον ζητούν επάνοδο στο καθεστώς των μετεγγραφών, όπως ίσχυε μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και θέσπιση της βάσεως του δέκα (10) για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ειδικώς για τους πολυτέκνους και τα τέκνα των πολυτέκνων».

Εύγε στην ΑΣΠΕ!!. Γι’ αυτό πιστεύω ότι υπάρχει ελπίς να μη διαλυθεί αυτό το κράτος παρά τις υπεράνθρωπες και όχι απλώς φιλότιμες προς την κατεύθυνση αυτή προσπάθειες αυτού του τσίρκου που έχει σφετεριστεί τον τίτλο «κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Υπάρχει ελπίς εις πείσμα των κυριών Διαμαντοπούλου και Γιαννάκου και των, ουχί ευαρίθμων δυστυχώς, ομοίων τους.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος

Υ.Γ. Από την ανακοίνωση αυτή πληροφορήθηκα ότι του 10% μπορούν να κάνουν χρήση οι πολύτεκνοι, εφ’ όσον συντρέχουν και εισοδηματικά κριτήρια. Του ιδίου 10%, όμως, μπορούν να κάμουν χρήση οι μουσουλμάνοι άνευ εισοδηματικών κριτηρίων. Τι είναι τούτο κ. Διαμαντοπούλου μου; Πρόσκληση σε αλλαξοπίστηση ή κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ισότητος; Θα μας αποτρελλάνετε;
http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_7175.html