Οι αλλαγές στις Υπεύθυνες Δηλώσεις εκπαιδευτικών για την οικογενειακή παροχή Διαβάστε περισσότερα:

25 Σεπτεμβρίου 2017
_______._1

 

Υπεύθυνες δηλώσεις για την καταβολή της οικογενειακής παροχής  θα πρέπει να συμπληρώσουν τις επόμενες ημέρες  μόνιμοι εκπαιδευτικοί, που είχαν αλλαγές στην οικογενειακή τους κατάσταση, .

Οι νέες Υπεύθυνες δηλώσεις έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με το αρ.15 του Ν.4354/2015 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το αρ.35 παρ.3 και παρ.4 του Ν.4484/2017 για πιθανά εισοδήματα του τέκνου.

 

Ειδικότερα:

Η οικογενειακή παροχή δεν χορηγείται σε υπάλληλο με τέκνα τα οποία έχουν ίδια εισοδήματα είτε από την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος είτε από άλλη πηγή, υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση και το δηλωθέν εισόδημα υπερβαίνει το ύψος του αφορολόγητου ορίου, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε φορά από τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας (  8.636 €)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Με παλαιότερη διευκρινιστική του Υπουργείου Οικονομικών η οικογενειακή παροχή καταβαλλόταν ανεξάρτητα από το εισόδημα και την απασχόληση του τέκνου.

Δηλαδή το οικογενειακό επίδομα λόγω φοίτησης τέκνου καταβάλλεται για όσα είναι τα προβλεπόμενα έτη φοίτησης από την σχολή του, ανεξαρτήτως αν η ολοκλήρωση των σπουδών παραταθεί για οποιοδήποτε λόγο.

Περιπτώσεις που πρέπει να συμπληρωθεί υπεύθυνη δήλωση οικογενειακής κατάστασης:

1. Όσοι έχουν αποκτήσει νέο τέκνο. Αίτηση και Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης .

2. Όσοι έχουν τέκνα πάνω από 18 ετών και  σπουδάζουν σε φορέα μεταλυκειακής εκπαίδευσης, δημόσιας ή ιδιωτικής, έως 24 ετών. Πρόσφατη  Βεβαίωση Φοίτησης,

3. Όσοι έχουν τέκνα που διέκοψαν τις σπουδές τους νωρίτερα από τα προβλεπόμενα έτη της σχολής φοίτησης, Πρόσφατη  Βεβαίωση Διαγραφής/Διακοπής,

4. Όσοι έχουν τέκνα που εργάζονται και υπέβαλαν φορολογική δήλωση  2016 με πάνω από 8.636 €, Φορολογική δήλωση τέκνου του 2016.

Ενημερωθείτε από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπ/σης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναζητούν.

Ενημερωθείτε από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπ/σης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναζητούν.
Υπεύθυνη Δήλωση Οικογενειακού Επιδόματος 
ΔΠΕ Φωκίδας 2017-2018  ΕΔΩ

Υπεύθυνη Δήλωση Οικογενειακού Επιδόματος  
ΔΠΕ Πειραιά   ΕΔΏ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/koinonia/oi-allages-stis-ypeythynes-diloseis-ekpaideytikon-gia-tin-oikogeneiaki-parohi#ixzz4ti53wlon
Follow us: @alfavita on Twitteralfavita.gr on Facebook