Μην δώσουμε λευκή επιταγή στο νεοφιλελευθερισμό! υποψήφιος Βουλευτής Ένωση Κεντρώων

27 Ιουνίου 2019

Μην δώσουμε λευκή επιταγή στο νεοφιλελευθερισμό!
Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Νίκου Νικολόπουλου στην ERT.
Συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Νικολόπουλος σήμερα στην ERT και στην πρωινή εκπομπή «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Ο π. υπουργός και Ανεξάρτητος Βουλευτής απάντησε στο ερώτημα γιατί σ’ αυτές τις εκλογές συνεργάζεται με την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ του Βασίλη Λεβέντη, καθώς και γιατί είναι υποψήφιος στο ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ της Αθήνας και όχι στη Πάτρα, λέγοντας:
«Η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με την Ένωση Κεντρώων έρχεται ν’ αποτελέσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο στην κοινωνική ισοπέδωση που εξυφαίνεται από μια νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που ορμητικά έρχεται.
Έτσι, λοιπόν, παρά την δυσκολία του εγχειρήματος της επανεκλογής μου, με υψηλό ρίσκο και με αυταπάρνηση δίνω την μάχη και προσκαλώ και όσους με άκουγαν στις εξεταστικές της Βουλής, στις τηλεοπτικές μου εκπομπές και από το βήμα της Βουλής να συστρατευθούν ή τουλάχιστον κάθε οικογένεια να δώσει μια ψήφο γιατί είναι η ώρα να μην εκχωρήσουμε λευκή επιταγή καθορισμού της μοίρας μας στους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού.
Ενδιαφέρουσα ήταν επίσης η ερώτηση και συνάμα η απάντηση που σχετίζεται με τις συνθήκες της ακραίας επικοινωνιακής πόλωσης.
Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε τρία κυρίαρχα αριθμητικά δεδομένα των πρόσφατων ευρωεκλογών.
Πρώτον, τα δύο κόμματα εξουσίας άθροισαν μόλις το 56,87% των εκλογέων και ενώ το 41,31% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους (περισσότεροι από 4 εκατομμύρια συμπατριώτες μας) δεν πήγανε στις κάλπες!
Δεύτερον, περίπου 1,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι επέλεξαν μικρότερα και μικρά κόμματα που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στην ευρωβουλή (πρόκειται για το 21% του εκλογικού σώματος).
Τρίτον, παρατηρήθηκε τεράστια διασπορά στις προτιμήσεις «αντιρρησιών» ψηφοφόρων, εξαιτίας της πληθώρας πατριωτικών κι άλλων σχηματισμών που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που έχει την αφετηρία του στα δεξιά του δημοκρατικού τόξου, διέρχεται από το κέντρο και τον μεσαίο χώρο και καταλήγει στις παρυφές της αριστεράς.
Η ανωτέρω αναφορά του Νίκου Νικολόπουλου έγινε για να καταδείξει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν άλλη βαρύτητα και η ενισχυμένη Ένωση Κεντρώων έχει μπροστά τις «δεξαμενές» από τις οποίες μπορεί να αντλήσει το αναγκαίο ποσοστό για να ξαναμπεί στη Βουλή.