ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΌΣΥΝΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΕΜΜΟΥΗΛ. ΠΑΠΑ

9 Δεκεμβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα μνήμης την Κυριακή  08  Δεκεμβρίου 2019  τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο  εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά  Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης 1821, στο ομώνυμο χωριό των Σερρών πρώην (Δοβίστα) . Την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νικόλαος Σμολοκτός  με την ιδιότητα του Γενικού Συμβούλου της ΑΣΠΕ για να καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

Η ΑΣΠΕ πιστεύει ότι η εμβληματική μορφή του ήρωα Εμμανουήλ Παπά  καθόρισε με τον αγώνα του  την απελευθέρωση  των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό, αφ ενός μεν έδωσε την ζωή του, αφ ετέρου   άφησε  παρακαταθήκη  έντιμου αγωνιστή και οικογενειάρχη υπέρ πολύτεκνος με οκτώ αγόρια και τρεις θυγατέρες που όλη η οικογένεια του θυσιάστηκε για την ελευθερία του Γένους των Ελλήνων. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γίνεται επιτακτική η ανάγκη να έχουμε ως παράδειγμα τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά για να επιλύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στην Πατρίδα μας που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο του ομωνύμου Δήμου κ. Νότα Δημήτριο και τον Πρόεδρο της ομώνυμης Κοινότητας κ. Πάνου Γεώργιο για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για να συμπεριληφθεί η ΑΣΠΕ στους φορείς που θα καταθέσουν στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                             ο Γενικός Γραμματέας

Σμολοκτός Νικόλαος                           Στάικος Αντώνιος

 

Ελάχιστο φόρο τιμής στον εμβληματικό Ήρωα Αρχιστράτηγο της Εθνικής Επαναστάσεως 1821 Εμμανουήλ Παπά υπέρ πολύτεκνο πατέρα με οκτώ γιους και τρεις θυγατέρες ,ως εκπρόσωπος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος. Αιώνια η Μνήμη του. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.