ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ.

5 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημέρα μνήμης την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023 τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά  Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης 1821, στο ομώνυμο χωριό των Σερρών (πρώην Δοβίστα). Την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Νικόλαος Σμολοκτός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σερρών κ. Μπιριντζής Ξενοφών με την ιδιότητα του Γενικού Συμβούλου της ΑΣΠΕ .

Η ΑΣΠΕ πιστεύει ότι η εμβληματική μορφή του ήρωα Εμμανουήλ Παπά που καθόρισε με τον αγώνα του την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Τουρκικό ζυγό, αφ ενός μεν έδωσε την ζωή του, αφ ετέρου  δε άφησε  παρακαταθήκη  έντιμου αγωνιστή και οικογενειάρχη υπερπολύτεκνος με οκτώ αγόρια και τρεις θυγατέρες που όλη η οικογένειά του θυσιάστηκε για την ελευθερία του Γένους των Ελλήνων. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γίνεται επιτακτική η ανάγκη να έχουμε ως παράδειγμα τον Ήρωα Εμμανουήλ Παπά για να επιλύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα στην Πατρίδα μας που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Έθνους μας.

Ευχαριστούμε το Δήμαρχο του ομωνύμου Δήμου κ. Νότα Δημήτριο και τον Πρόεδρο της ομώνυμης Κοινότητας κ. Πάνου Γεώργιο για την φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν για να συμπεριληφθεί η ΑΣΠΕ στους φορείς που θα καταθέσουν στεφάνι στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά.

Για το ΔΣ

                    Ο Πρόεδρος                           

                           Σμολοκτός Νικόλαος